Οικονομία

Oκτώ νέα δεξαμενόπλοια για την Άννα Αγγελικούση - Γιγαντώνεται η ναυτιλιακή εταιρεία

Γιγαντώνεται χρόνο με τον χρόνο η ναυτιλιακή εταιρεία Pantheon Tankers της Άννας Αγγελικούσης και των δύο της γιών Φραγκίσκο και Αντώνη Κανελλάκη.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία έχει σε εξέλιξη ναυπηγικό πρόγραμμα για την κατασκευή συνολικά οκτώ δεξαμενόπλοιων. Από αυτά, τα δύο σε γιαπωνέζικη γιάρδα και άλλα έξι σε κινεζική.

Τον περασμένο Αύγουστο, δύο μέρες μετά την γιορτή της Παναγίας η παρελήφθη το πρώτο από τα 8 δεξαμενόπλοια. Πρόκειται για το τύπου Aframax Tanker «Sea Panther» (114.723 MT), ναυπηγημένα στα Namura Shipbuilding Co Ltd. Στις 22 Οκτωβρίου 2018 αναμένεται η παραλαβή του αδελφού πλοίου «Sea Puma».

«Sea Puma»

SEAPANTHER.jpg

«Sea Panther»

Τα άλλα έξι δεξαμενόπλοια κατασκευάζονται στα κινεζικών συμφερόντων ναυπηγεία STX και η παράδοσή τους θα αρχίσει από το 2019.

Η φιλοσοφία της Άννας Αγγελικούση ήταν πάντοτε η στήριξη της ελληνικής σημαίας εμπράκτως με την εγγραφή του μεγαλύτερου μέρους του στόλου στο ελληνικό νηολόγιο παρά το γεγονός ότι το κόστος λειτουργίας είναι μεγαλύτερο. Βάρος δίνουν και στη στήριξη των Ελλήνων Αξιωματικών με τους οποίους επανδρώνουν τα πλοία τους.

Η Pantheon Tankers ιδρύθηκε το 2012 και από τε ακολουθεί ανοδική πορεία. Ο στόλος της αποτελείται σήμερα από 22 σύγχρονα δεξαμενόπλοια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...