Στρατός Ξηράς

Στρατοδικείο για Μητρετώδη και Κούκλατζη μετά τη σύλληψη; - Διαψεύδει το ΓΕΕΘΑ (upd)

(Ανανέωση)

Στελέχη της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, σύμφωνα με πληροφορίες, διέψευσαν κατηγορηματικά την είδηση που μετέδωσε ο σταθμός Open, προσθέτοντας πως το ΥΠΕΘΑ επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του κατά του τηλεοπτικού σταθμού για τη μετάδοση αυτής της ψευδούς είδησης.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους του ΓΕΕΘΑ, αυτό που συμβαίνει είναι ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διοικητική διερεύνηση για το περιστατικό που συνέβη στον Έβρο και είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών από την τουρκική Στρατοχωροφυλακή.

Το ΓΕΕΘΑ διαψεύδει επίσημα τα περί Στρατοδικείου

Σε ανακοίνωση του το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, λίγο πριν τις 22:00 αναφέρει:

«Γνωρίζεται ότι η διαδικασία της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που αφορά στο περιστατικό μετά δύο (2) στελέχη του ΣΞ στην περιοχή του Έβρου, ευρίσκεται σε εξέλιξη και δεν έχει ολοκληρωθεί. Επιπρόσθετα γνωρίζεται ότι ουδείς έχει παραπεμφθεί στο Στρατοδικείο».

(Αρχικό κείμενο)

Από στρατοδικείο θα περάσουν οι στρατιωτικοί, Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο του Open tv. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για βαρύτατο κατηγορητήριο.

Όπως αναφέρει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, το ίδιο έγγραφο θα κοινοποιηθεί και σε ανωτέρους τους σε ένα κατηγορητήριο θα είναι βαρύ και θα περιλαμβάνει δέκα άτομα, τα οποία θα κληθούν να απολογηθούν αρχικά εγγράφως και μετά στο στρατοδικείο, όσον αφορά στα λάθη και τις παραλείψεις του συμβάντος που οδήγησε στη σύλληψη των δυο στρατιωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες εντός των προσεχών ημερών αποστέλλεται μέσω της αρμόδιας διεύθυνσης του ΓΕΕΘΑ το εγκαλητήριο προς τους Έλληνες Στρατιωτικούς που συνελήφθησαν το περασμένο Μάρτιο στον Έβρο, από την τουρκική στρατοχωροφυλακή καθώς επίσης και τους ανωτέρους τους αξιωματικούς στον σχηματισμό όπου υπάγονται.

Κατά πληροφορίες το εγκαλητήριο έχει βαρύτατο κατηγορητήριο. Το κατηγορητήριο στρέφεται κατά των όλων των προσώπων που εμπλέκονται ή φέρουν ευθύνη για τις παραλείψεις που σύμφωνα με την έρευνα αλλά και την αποτίμηση που έχει γίνει -εδώ και επτά μήνες - οδήγησαν στα γεγονότα της 3ης Μαρτίου.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης που επικαλείται το onalert, αναφέρουν ότι θα ζητηθεί από τα δέκα και πλέον πρόσωπα στα οποία απευθύνεται το εγκαλητήριο να απολογηθούν γραπτώς και σε δεύτερο χρόνο να καταγραφούν σε άλλη διαδικασία οι συμπληρωματικές θέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η Ένορκη Διοικητική εξέταση που είχε διεξαχθεί, δεν είχε τύχει ευρείας αποδοχής και είχε ζητηθεί να επαναδιενεργηθεί, καθώς είχε θεωρηθεί ότι δεν κάλυπτε το εύρος των ευθυνών που έπρεπε να αποδοθούν.

Σε κάθε περίπτωση εκείνο που τόνιζαν καλά ενημερωμένες πηγές είναι ότι όπως δεν αποδόθηκαν ευθύνες εν θερμώ, έτσι και με την διαδικασία που εκκινείται βασικός στόχος είναι να διασφαλιστεί το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...