Ελληνοτουρκικά

Eπικίνδυνη κλιμάκωση: Το Barbaros πλέει ήδη κοντά στην Κύπρο - Οι Τούρκοι προετοιμάζονται - Εκπαιδεύουν 4.000 νέους καταδρομείς

Επικίνδυνη κλιμάκωση από την Τουρκία που ετοιμάζεται για θερμό επεισόδιο. Καθοδόν προς το σημείο όπου εξέδωσε χθες Navtex η Τουρκία βρίσκεται το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός.

Η Τουρκία με παράτυπη οδηγία προς ναυτιλωμένους δέσμευσε την περιοχή έκτασης 44.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων η οποία θα τεθεί σε ισχύ από αύριο 18 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει την 1η Φεβρουαρίου 2019.

Η περιοχή όπου δεσμεύτηκε όχι μόνο καλύπτει το θαλασσοτεμάχιο «4» και μέρος του «5» της Κυπριακής ΑΟΖ αλλά έχει και μια συμβολική διάσταση καθώς βρίσκεται στο τριπλό σημείο όπου εφάπτονται οι ΑΟΖ Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου και εφάπτεται στα όρια των διεκδικήσεων της Τουρκίας, με βάση την υφαλοκρηπίδα που διεκδικεί στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δείτε χάρτη:

Τη δική του απάντηση στο νέο σκηνικό έντασης που προσπαθεί να στήσει η Τουρκία στην νοτιοανατολική Μεσόγειο έδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, διαμηνύοντας προς την Άγκυρα ότι αποθαρρύνει «κάθε ενέργεια ή ρητορική που αυξάνει τις εντάσεις στην περιοχή»

Στον χάρτη η περιοχή που προβλέπεται να διεξάγει σεισμογραφικά το «Μπαρμπαρός από αύριο μέχρι την 1η Φεβρουαρίου 2019 και η πορεία που κάλυψε το «Μπαρμπαρός» όπως και η προβλεπόμενη πορεία του για τις επόμενες ώρες.

Να σημειωθεί ότι το τουρκικό σεισμογραφικό αναφέρει ως προορισμό του τον κόλπο Μόρφου, προφανώς με σκοπό να προκαλέσει αντιδράσεις.

Το συνοδευτικό σκάφος «Tanux1», δείχνει ως προορισμό την «ανοικτή θάλασσα».

Δείτε χάρτη:

Οι Τούρκοι εκπαιδεύουν 4000 καταδρομείς

Την ώρα που το προσωπικό των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων μεγαλώνει και χρειάζονται άμεσες τομές και ανανέωση του προσωπικού, οι special forces της γειτονικής χώρας φέρνουν «νέο αίμα» στις τάξεις τους -που μόνο το 2018 σύμφωνα με ανώτατες πηγές που παρακολουθούν στενά τις κινήσεις της Άγκυρας- αγγίζουν σχεδόν τις 43.000 χιλιάδες.

Ανάμεσα στα νέα αυτά στελέχη του στρατού της Τουρκίας, πριν λίγες ημέρες, πέρασαν με επιτυχία περίπου 4000 νέοι τις δοκιμασίες για να ολοκληρώσουν την εκπαίδευση σε σχολείο προκεχωρημένης εκπαίδευσης Καταδρομών. Η εκπαίδευσή τους μάλιστα ολοκληρώθηκε στο γνωστό κέντρο εκπαίδευσης καταπολέμησης της Τρομοκρατίας.

Κατά την τελετή της αποφοίτησης, οι ομιλίες ακόμη και του Τούρκου Προέδρου, ήταν στοχευμένες, αναφερόμενος σε πιθανές επιχειρήσεις ανατολικά του Ευφράτη. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως οι πληροφορίες που έχουν φτάσει εδώ και καιρό στο Ελληνικό πεντάγωνο λένε ότι κυρίως οι Ειδικές Δυνάμεις της Τουρκίας, βρίσκονται σε δεινή θέση καθώς μεγάλο μέρος τους βρίσκονται στα μέτωπα που έχει ανοίξει η κυβέρνηση Ερντογάν στα ανατολικά και πίσω, αρκετές μονάδες αν δεν είναι άδειες, στελεχώνονται με στελέχη από το απλό πεζικό που «βαπτίζονται» καταδρομείς, αναφέρει το hellasjournal.

Ανώτατες πηγές παρατηρούν ότι οι νέες προσλήψεις επαγγελματικού χαρακτήρα, έχουν επίκεντρο τις Ειδικές Δυνάμεις κι εκεί φαίνεται πως θέλει η Τουρκία να ποντάρει τα επόμενα χρόνια. Όλη αυτή η κατάσταση φυσικά και αποτελεί ένα επιπλέον καμπανάκι για την ηγεσία του Ελληνικού πενταγώνου που η αλήθεια είναι ότι έχουν ζητήσει ουκ ον λίγες φορές προσλήψεις νέου προσωπικού και όχι ως Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...