Εκκλησία της Ελλάδος

Τι συμβαίνει με το ΣτΕ; “Εκδικείται” την Εκκλησία;

Τρομερή εντύπωση δημιουργεί το γεγονός πως τις τελευταίες ημέρες είχαμε μαζεμένες αρηντικές για την Εκκλησία της Ελλάδος αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Μετά τις δύο αποφάσεις την περασμένη άνοιξη για το πρόγραμμα σπουδών των Θρησκευτικών όπως αυτό άλλαξε με απόφαση του πρώην υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη και την δικαίωση της Εκκλησίας, την οποία βέβαια η διοικούσα Εκκλησία ουδέποτε σχολίασε, παρά άφησε τον νυν υπουργό να διατείνεται πως αυτός αποφασίζει και πως συνδιαλέγεται με την Εκκλησία, το κλίμα για την Εκκλησία στο ΣτΕ μοιάζει αίφνης να άλλαξε....

Μεσολάβησαν βέβαια οι έντονες αντιδράσεις κυβερνητικών παραγόντων. Μεσολάβησε και κάτι ακόμη ίσως πιο σημαντικό... Παραιτήθηκε τον Μαϊο μέχρι τότε ο πρόεδρος του ΣτΕ Νίκος Σακελλαρίου με δριμύ «κατηγορώ» κατά της κυβέρνησης.

Κι από τότε το ΣτΕ βγάζει αποφάσεις εις βάρος της Εκκλησίας. Θέλουμε ειλκρινά να πιστέψουμε πως είναι τυχαίο, αλλά ισχύει στην περίπτωση αυτή η παροιμία για την γυναίκα του Καίσαρα...

Αρχές Σεπτεμβρίου είπε «Ναι» στη φορολόγηση των ενοικίων που παίρνει η Εκκλησία από αστικά ακίνητα με 3 αποφάσεις του. Η Εκκλησία της Ελλάδος είχε προσφύγει και ζητούσε να ανακαλέσει μερικώς, λόγω πλάνης, ο προϊστάμενος της Α΄ Δ.Ο.Υ. Αθηνών τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος των ετών 2011-2013 (διαχειριστικά έτη 2010-2012), που την υποχρέωναν να καταβάλλει συνολικό φόρο ύψους 18 εκατ. ευρώ περίπου.

Πριν από λίγες ημέρες έδωσε δίκιο στο Οικουμενικό Πατριαρχείο αντί της Εκκλησίας της Ελλάδος για την περιβόητη υπόθεση του κτήματος Προμπονά, υπόθεση που όπως αποδείχτηκε σήμερα ήταν η αφορμή το καζάνι των σχέσεων Αθήνας-Φαναρίου που σιγοέβραζε εδώ και καιρό να πετάξε ιτο κάπακι και να ακυρωθεί η συνάντηση Βαρθοομαίου-Ιερώνυμου.

Και χθες απορρίφθηκαν και οι προσφυγές Μητροπολιτών κατά του συμφώνου συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρι,

Με αυξημένη μάλιστα σύνθεση το Συμβούλιο της Επικρατείας (Γ Τμήμα), έκρινε νόμιμη και συνταγματική τη δυνατότητα για σύναψη συμφώνου συμβίωσης και από ομόφυλα ζευγάρια βασιζόμενο στη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπενθυμίζετια πως στο ΣτΕ είχαν προσφύγει οι Ιερές Μητροπόλεις Πειραιώς, Κυθήρων και Γόρτυνος, η Εστία Πατερικών Μελετών και 160 μοναχοί, πολίτες και δικηγόροι.

Η πλευρά της Εκκλησίας υποστήριζε, μεταξύ των άλλων, ότι το νομοθετικό πλαίσιο για την επέκταση του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια προσβάλλει τα κρατούντα στην Ελλάδα χρηστά ήθη, όπως αυτά καταγράφονται στα άρθρα 2 και 5 του Συντάγματος, καθώς και ότι πλήττονται οι θεσμοί του γάμου και της οικογένειας και οι παραδοσιακές αντιλήψεις.

Μέσα λοιπόν σε ένα μήνα τρεις φορές το ΣτΕ πήρε αποφάσεις εις βάρος της Ελλαδικής Εκκλησίας. Και το ερώτημα είναι θα συνεχιστεί αυτό το ιδιότυπο δικαστικό κρεσέντο;

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης