Πολιτική

Τελεσίγραφο Καμμένου για Κουίκ: Ή τον διώχνεις ή φεύγω από την κυβέρνηση

Μετά τον Νίκο Κοτζιά ο συγκυβερνήτης του Αλέξη Τσίπρα, υπουργός Άμυνας Πανος Καμμενος, φέρεται να έχει ζητήσει από τον πρωθυπουργό να αποπέμψει εντός της ημέρας τον υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, από την θέση του.

Οι πιέσεις έχουν ενταθεί μετά την απάντηση που έδωσε χθες ο επί χρόνια στενός συνεργάτης του προέδρου των ΑΝΕΛ, στα όσα «καταγγελτικά» ανέφερε ο κ. Καμμενος, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του parapolitika.gr ο υπουργός Άμυνας, έχει θέσει τελεσίγραφο στον κ. Τσίπρα, το αργότερο μέχρι σήμερα το βράδυ: «Αν δεν αποπέμψει τον Κουίκ, θα σκεφτώ την αποχώρηση από την κυβέρνηση».

Στην τηλεφωνική επικοινωνία των δυο ανδρών ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, επισήμανε προς τον πρωθυπουργό, ότι είναι αδύνατον να δεχτεί συμπεριφορές αλά Κουίκ.

«Εκ των πραγμάτων η αντίδραση του τον θέτει εκτός ΑΝΕΛ. Αντιλαμβάνεσαι ότι δεν μπορώ να την κάνω γαργάρα» φέρεται να είπε ο κ. Καμμενος, στην προσπάθεια του να πείσει τον Τσίπρα να αποπέμψει από την κυβέρνηση τον Τέρενς Κουίκ.

Όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο των τελευταίων ωρών έκαναν λόγο για ένα ακόμη «θερμό επεισόδιο» στις σχέσεις των δυο συγκυβερνώντων.

Ωστόσο εν προκειμένου η κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει αφού ο κ. Καμμενος, έχει πάρει προσωπικά το άδειασμα που του έγινε από τον πρώην βουλευτή του. Πυροσβεστικό ρόλο στις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις παίζει ο υπουργός Επικράτειας Αλέκος Φλαμπουραρης, ο οποίος εκτιμά απεριόριστα τον Τέρενς Κουίκ.
Πάντως αν κρίνουμε από τα όσα φτάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία, δεν αποκλείεται εντός της ημέρας να υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα Κουίκ. Κάποιοι μάλιστα δεν αποκλείουν ακόμη και το ενδεχόμενο της παραίτησης.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ