Βαλκάνια

Στρατιωτική συνεργασία KFOR και Κοσοβάρων - «Στήνουν» κοινό μέτωπο κατά της Σερβίας - Έναυσμα για δημιουργία «ορθόδοξου άξονα»

Σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις προχώρησε σήμερα σερβική εφημερίδα, δημοσιεύοντας ότι η δύναμη της KFOR και οι Κοσοβάροι Αλβανοί της δύναμης εθνοφυλακής υλοποιούν ασκήσεις αντιμετώπισης των σερβικών αρμάτων μάχης, αν ποτέ αυτά εισβάλλουν στο Κοσσυφοπέδιο.

Τα σερβικά μέσα μεταδίδουν μια είδηση η οποία για πολλούς ειδικούς αμυντικούς αναλυτές προδικάζει επικίνδυνες πολεμικές εξελίξεις στην περιοχή των συνόρων του Κοσσυφοπεδίου με την Σερβία, με αφορμή πιθανή αλβανική εξέγερση στην κοιλάδα του Πρέσεβο ή Νότια Σερβία.

Η σημερινή εφημερίδα "Vecernje Novosti" έχει τίτλο στην πρώτη σελίδα "Σχέδιο KFOR και Αλβανών. Κάνουν ασκήσεις για να χτυπήσουν σερβικά άρματα μάχης, προκαλώντας το κοινό αίσθημα για τα σχέδια της δύσης στην περιοχή αυτή.

«Οι προετοιμασίες Αλβανών και νατοϊκών δυνάμεων, φέρονται από την εφημερίδα να βρίσκονται σε εξέλιξη, αν και εφόσον οι σερβικές δυνάμεις εισβάλουν στο Κοσσυφοπέδιο προς βοήθεια των ομοεθνών τους.

Η δράση κατευθύνεται από τους Αμερικανούς από την στρατιωτική  βάση του Bondsteel", αναφέρει η σερβική εφημερίδα με πηγές εντός της πρώην σερβικής επαρχίας.

Ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Σερβία, Kyle Scott, την ίδια στιγμή δηλώνει ότι «το Βελιγράδι και η Πρίστινα πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία», δίνοντας το στίγμα του κατεπειγόντως, την στιγμή που όλα κινούνται μέσα στο πλαίσιο της «ανταλλαγής εδαφών» μεταξύ των δύο πλευρών.

Ως γνωστόν το 2ο σερβικό σώμα στρατού με περιοχή ευθύνης το Βόρειο Κοσσυφοπέδιο είναι πάντα σε ετοιμότητα για δράση στην πρωην σερβική επαρχία, ενώ το Βελιγράδι έχει προειδοποιήσει την KFOR ότι δεν θα είναι απλώς ένας «παρατηρητής» εφόσον απειληθεί με οποιοδήποτε τρόπο η ασφάλεια του σερβικού πληθυσμού στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου-Μετόχια.

Παράλληλα, ο σερβικός στρατός όντως έχει μετακινήσει εδώ και μερικούς μήνες αδιευκρίνιστο αριθμό αρμάτων μάχης στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο, τα οποία ανήκουν στο Β’ Σώμα στρατού.

Η ισχυρή βούληση του Βελιγραδίου να προστατεύσει τον σερβικό πληθυσμό, σε περίπτωση κλιμάκωσης της βίας στην επαρχία, θα είναι γεγονός.

Ο υπουργός Άμυνας Αλεξάνταρ Βούλιν και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, στρατηγός Λιούμπιτσα Ντίκοβιτς επιβεβαιώνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα ότι οι σερβικές ένοπλες δυνάμεις είναι πανέτοιμες σε συνεχή επαγρύπνηση για όλες τις τρέχουσες προκλήσεις.

Την ίδια στιγμή σε «ανοικτή γραμμή” είναι το σερβικό γενικό επιτελείο με το αντίστοιχο ρωσικό στην Μόσχα και με την συνδρομή των Ρώσων συμβούλων σε Κοσσυφοπέδιο και Σερβία.

Η στάση της KFOR άπτεται άμεσα της αρμοδιότητας του ΟΗΕ, άρα και της Ρωσίας, συνεπώς ότι και να γίνει η Μόσχα θα έχει την εποπτεία.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν εγγυάται προσωπικά την ακεραιότητα των Σέρβων, οπουδήποτε και εάν βρίσκονται, συμπεριλαμβανομένου και του Κοσσυφοπεδίου.

Υπενθυμίζουμε ότι CIA και Stratfor έχουν προειδοποιήσει εδώ και μεγάλο διάστημα για τον επερχόμενο Γ΄ Βαλκανικό πόλεμο λόγω της τουρκικής επεκτατικής πολιτικής που έχει κυριαρχήσει σε όλα τα Τζαμί της περιοχής και του άκρατου αλβανικού εθνικισμού.

Αυτές οι δύο «συνιστώσες» θα δώσουν το έναυσμα για την δημιουργία του αποκαλούμενου «ορθόδοξου άξονα» (Ελλάδα-Βουλγαρία-Σερβία–Μαυροβούνιο και Ρουμανία) κατά Αλβανών και Τούρκων.

Το βλέπουμε άλλωστε κάθε μέρα στην περιοχή μας, η οποία είναι έτοιμη να πάρει «φωτιά» λόγω του σουλτάνου Ερντογάν, που έχει αποκτήσει αυτήν την μοναδική ικανότητα, ειδικά μετά την Συρία.

https://youtu.be/dzkjEW5nizE?t=1

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ