Σκοπιανό

Στάζουν μίσος οι Σκοπιανοί κατά της Ελλάδας: «Θεία δίκη η πυρκαγιά στο Μάτι» - Δείχνουν τον πραγματικό τους εαυτό

Στάζουν μίσος οι Σκοπιανοί κατά της Ελλάδας, καθώς δημοσιογράφος τοπικού δικτύου της πΓΔΜ χαρακτήρισε την πολύνεκρη πυρκαγιά στο Μάτι, "θεία δίκη" κατά των Ελλήνων.

Οι Σκοπιανοί προκαλούν σε όλα τα επίπεδα με προκλητικές δηλώσεις, ταινίες, ακόμα και χάρτες της "Μεγάλης Μακεδονίας" και σενάρια διεκδίκησης εδαφών.

Είναι θέμα χρόνου οι ακραίοι εθνικιστές των Σκοπίων να προχωρήσουν σε προκλήσεις άλλου επιπέδου.

Ένας εισαγγελέας της πΓΔΜ έχει καταθέσει κατηγορίες εναντίον δημοσιογράφου σε τοπικό επίπεδο για σχόλια που δημοσιεύθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που φέρεται να ειρωνεύεται μια θανατηφόρα πυρκαγιά στη γειτονική Ελλάδα.

Το γραφείο του εισαγγελέα των Σκοπίων δήλωσε την Παρασκευή ότι τα σχόλια που δημοσιεύθηκαν μετά την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου, η οποία σκότωσε 99 ανθρώπους ανατολικά της Αθήνας, «προώθησε μίσος εναντίον των Ελλήνων», διαδίδοντας «ρατσιστικό και ξενόφοβο υλικό».

Ο ύποπτος δεν κατονομάστηκε και η δήλωση του εισαγγελέα δεν παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με τα σχόλια. Τα τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι τα σχόλια φέρεται να περιγράφουν την πυρκαγιά ως Θεία καταδίκη εναντίον των Ελλήνων.

Εάν αποδειχθεί στο δικαστήριο, ο φερόμενος θα έχει τη μέγιστη ποινή φυλάκισης 5 ετών.

Ο δημοσιογράφος δεν έχει κατονομαστεί, ούτε έχουν γίνει γνωστό το ακριβές περιεχόμενο των επίμαχων αναρτήσεων, ωστόσο, τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως ο ύποπτος χαιρέτισε την πυρκαγιά ως θεϊκή εκδίκηση εναντίον των Ελλήνων.

Οι Σκοπιανοί προκαλούν σε όλα τα επίπεδα καθώς, πρόσφατα,προβλήθηκε μια άκρως προκλητική ταινία από τα Σκόπια με τίτλο "Χλευασμός του Χριστού", κατά την οποία οι ακραίοι της πΓΔΜ κατηγορούν τους Έλληνες για εθνοκάθαρση των "Μακεδόνων".

Ξεκίνησε στα Σκόπια η προβολή της προκλητικής ταινίας του Γιάνι Μποζάτζι «Mocking of Christ» («Χλευασμός του Χριστού»), με την οποία επιχειρείται -μέσω ισχυρών σκηνοθετικών συμβολισμών- να κατηγορηθεί η Ελλάδα για υποτιθέμενη… «εθνοκάθαρση» των «Μακεντόνετς» στην ελληνική Μακεδονία.

Μία ταινία που αποτελεί ουσιαστικά την επιτομή του σκοπιανού αλυτρωτισμού και του ψευτο – «μακεδονικού» ιδεολογήματος, παρά το αφήγημα των κυβερνήσεων Τσίπρα – Ζάεφ, να προχωρήσουν στη Συμφωνία των Πρεσπών, παραβλέποντάς τα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης