Πολεμικό Ναυτικό

Πώς βλέπουν οι ξένοι το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό - Βίντεο

Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, που πρωταγωνιστεί σε μία ακόμα μείζονα ελληνοτουρκική κρίση μπορεί να υστερεί σε αριθμό και ποιότητα κύριων σκαφών επιφανείας (φρεγατών, αντιτορπιλικών-που δεν έχει-κλπ), αλλά έχει μια πολύ ικανή κλάση ΤΠΚ και βέβαια υποβρυχίων.

Δύο τομείς στους οποίους ή έχει ποιοτική υπεροχή απέναντι στο τουρκικό Ναυτικό (TDΚ) ή και αριθμητική, αφού το TDK δεν διαθέτει προηγμένα υποβρύχια, αντίστοιχα με το Type 214 (ένα πλεονέκτημα το οποίο σταδιακά θα το χάνουμε από το 2021 όταν θα ξεκινήσουν να εντάσσονται στον τουρκικό Στόλο τα δικά του U-214T).

Eπίσης δεν διαθέτει ούτε ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας, σε πτητική κατάσταση.

Θεωρούμε ότι το πρόβλημα του προσωπικού (πολλοί αξιωματικοί, λίγοι υπαξιωματικοί) είναι σοβαρότερο, όπως και το πρόβλημα της οικονομικής ένδειας του προσωπικού, είναι σοβαρότερο ακόμα και από την έλλειψη σύγχρονων κύριων σκαφών επιφανείας.

Εν πάση περιπτώσει το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό είναι αντικειμενικά από τα καλύτερα παγκοσμίως σε υλικό και σε στελέχη, έστω και αν έχει μείνει πίσω 15 χρόνια σε τεχνολογική και εξοπλιστική εξέλιξη.

Ας δούμε πώς βλέπουν οι ξένοι το ελληνικό Ναυτικό σε μία ενδιαφέρουσα καταγραφή της ισχύος του:

https://www.youtube.com/watch?v=3sjRtYTsGac

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ