Αθλητισμός

Πυγμαχία: Ο διάδοχος του Μέιγουεδερ βγάζει 2,5 δολάρια κάθε φορά που αναπνέει - 317 εκατομμύρια για 11 αγώνες

16η Σεπτεμβρίου του 2018 ήταν μια ημερομηνία σημαδεμένη από καιρό στο ημερολόγιο των fan της πυγμαχίας. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής μεσαίων βαρών Γκενάντι Γκολόβκιν, με ρεκόρ καριέρας 38-1-0 θα υπερασπιζόταν τον τίτλο του απέναντι στον επονομαζόμενο «Golden Boy» της νέας γενιάς, τον Μεξικάνο Σαούλ Κανέλο Άλβαρες, που σε 52 αγώνες μετρούσε 49 νίκες (οι 34 με νοκ-άουτ), 2 ισοπαλίες και μία ήττα, από τον ένα, μοναδικό και ανίκητο Φλόιντ Μέιγουεδερ.

Το μοναδικό ματς στο οποίο δεν είχε νικήσει ο 36χρονος Καζακστανός ήταν αυτό απέναντι στον 28χρονο Μεξικάνο, ακριβώς ένα χρόνο πριν, όταν οι τρεις κριτές μοίρασαν το καρπούζι στη μέση. Παραμονή του μεγάλου ματς, τα αίματα άναψαν στο καθιερωμένο ζύγισμα, με τον Άλβαρες να κατευθύνεται επιθετικά προς το μέρος του Γκολόβκιν και τους δύο πυγμάχους να καταλήγουν με κολλημένες τις μύτες τους, χωρίς περαιτέρω παρατράγουδα.

Λίγες ώρες αργότερα, το blockbuster του Λας Βέγκας εξελίχθηκε όπως το είχαν ονειρευτεί οι οπαδοί του αθλήματος. Ο διεκδικητής κοίταξε (ξανά) στα μάτια τον πρωταθλητή, η αναμέτρηση κύλησε σε τεντωμένο σκοινί επί 12 γύρους και τελικά κρίθηκε στα σημεία.

Ο Άλβαρες πήρε στις απόλυτες λεπτομέρειες (115-113, 115-113, 114-114) το στέμμα από τον Γκολόβκιν, ένα αποτέλεσμα που πολλοί θεώρησαν άδικο.

Ήταν το αποτέλεσμα που περίπου ένα μήνα αργότερα θα αναδείκνυε τον Μεξικάνο μποξέρ στον άνθρωπο με το ακριβότερο συμβόλαιο στην ιστορία του αθλητισμού. Ο Στεφ Κάρι υπέγραψε το 2017 πενταετές συμβόλαιο με το Γκόλντεν Στέιτ αντί 175 εκατ. ευρώ, για να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος μπασκετμπολίστας του κόσμου.

Ένα χρόνο αργότερα τον ξεπέρασε στο «τσακ» ο Ράσελ Ουέσμπρουκ (179,5 εκατ. για πενταετές), μιλάμε όμως ξανά για… πενταροδεκάρες μπροστά στις απολαβές που προβλέπει το συμβόλαιο του Κανέλο Άλβαρες με την αθλητική υπηρεσία streaming «DAZN».

Η ιστορική συμφωνία αντιστοιχεί σε  317.000.000 ευρώ για πέντε χρόνια. Ο κάτοχος της ζώνης του πρωταθλητή μεσαίων βαρών σε WBA και WBC συνέτριψε έτσι το προηγούμενο ρεκόρ, αυτό του σταρ του μπέιζμπολ Τζιανκάρλο Στάντον, που το 2014 υπέγραψε συμβόλαιο με τους Μαϊάμι Μάρλινς για 282.000.000 ευρώ.

317 εκατομμύρια για 11 αγώνες του «κτήνους»: Ο διάδοχος του Μέιγουεδερ βγάζει 2,5 δολάρια κάθε φορά που αναπνέει

Αυτό όμως ήταν το προηγούμενο ρεκόρ σε απόλυτα νούμερα, διότι σε ετήσιες απολαβές απέχει παρασάγγας από την κορυφή, καθώς η διάρκεια του είναι 13 χρόνια.

Το βρετανικών συμφερόντων DAZN ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Αύγουστο του 2016, «εκπέμποντας» αρχικά σε Αυστρία, Γερμανία, Ιαπωνία και Ελβετία. Έκτοτε επεκτάθηκε σε Καναδά, Ιταλία και ΗΠΑ, προσφέροντας πια στους συνδρομητές του πάνω από 8.000 μεγάλα αθλητικά γεγονότα το χρόνο, σε on-line streaming μετάδοση.

Ουσιαστικά η απόφαση να καταβάλλει ένα τέτοιο ποσό σε μόνο έναν αθλητή αντικατοπτρίζει την τρομακτική δύναμη του internet. Ο Άλβαρες έχει τεράστια απήχηση σε μια αγορά 123 εκατ. ανθρώπων, όπως είναι το Μεξικό, και πολύ μεγάλη μεταξύ των fan της πυγμαχίας, καθώς τη δική του κατηγορία (μεσαία βάρη) μετέτρεψε σε Νο. 1 εμπορικό προϊόν ο κορυφαίος των κορυφαίων, Φλόιντ Μέιγουεδερ, που στα 40 χρόνια του εγκατέλειψε τα ρινγκ το 2017 με 50 νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Κρυφός πόθος μάλιστα του «DAZN» είναι να αποδεχτεί ο Βρετανός την πρό(σ)κληση που του έχει απευθύνει ο Άλβαρες για ένα rematch, μετά την καθαρή ήττα του το Σεπτέμβρη του 2013. Τότε, ο Μέιγουεδερ, που για ευνόητους λόγους έχει το παρατσούκλι «Money», έλαβε για έναν και μόνο αγώνα το ποσό των 36 εκατ. ευρώ, ως αμοιβή για τις on-line streaming συνδρομές των ανθρώπων, που παρακολούθησαν τον αγώνα!

Βάσει φημολογίας ο Μέιγουεδερ όντως το σκέφτεται να επιστρέψει από τη «σύνταξη» για ένα ματς με τον εν ενεργεία παγκόσμιο πρωταθλητή και το αθλητικό κανάλι του Έντι Χερν… παρακαλάει εύλογα να είναι ένα από τα 11 που θα δώσει ο Μεξικάνος σε αυτή την πενταετία.

Αυτόν τον αριθμό αγώνων προβλέπει το συμβόλαιο, κάτι που σημαίνει ότι ο Άλβαρες θα αμείβεται περίπου με 28,8 εκατ. ευρώ για κάθε τέτοιο. Ή αλλιώς με 73 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, 6 εκατ. το μήνα, 1,5 εκατ. την εβδομάδα, 217.000 ανά ημέρα, 9.047 ανά ώρα, 150 δολάρια ανά λεπτό και 2,5 ανά δευτερόλεπτο…

Η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ από τις 15 Δεκεμβρίου, όταν και ο Αλβάρες θα αντιμετωπίσει τον πυγμάχο Ρόκι Φίλντινγκ στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης, ενώ η επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση είναι για τον Μάιο.

Μέχρι τότε, συνυπολογίζοντας τα 50 εκατ. δολ. που εισέπραξε πρόσφατα ο Αλβάρες για τη νίκη του επί του Γκενάντι Γκολόβκιν, ο 28χρονος Μεξικανός θα έχει βάλει στον λογαριασμό του τουλάχιστον 120 εκατ. δολ. εντός 12 μηνών.

Σύμφωνα με το Forbes, ο Άλβαρες συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής της σχετικής λίστας που καταρτίζει το αμερικανικό περιοδικό.

O Νεϊμάρ τσεπώνει περίπου 1 εκατ. ευρώ την εβδομάδα από την Παρί. Μεταξύ μας, ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη. Ο ένας τα παίρνει για να πέφτει στο τερέν… μόνος του και ο άλλος με τον κίνδυνο να πέσει στο καναβάτσο από τις αφηνιασμένες γροθιές κάποιου «κτήνους», που κοιμάται και ξυπνάει με το όραμα να τον δει αιμόφυρτο…

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...