Κόσμος

Προκλητική ρητορική από τους Γκρίζους Λύκους: «Κατάσκοπος ο Οικ. Πατριάρχης» - Αναζωπυρώνονται οι τουρκικοί φόβοι για ανεξαρτησία του Πόντου

Νέα πρόκληση από τους περιβόητους Γκρίζους Λύκους οι οποίοι τώρα φοράνε και κουστούμια.

Η νεολαία της οργάνωσης τοποθέτησε τουρκική σημαία στα ερείπια ορθόδοξου ναού στην Μπάφρα στην Σαμψούντα μετά το πέρασμα του Οικουμενικού πατριάρχη από το σημείο ενώ απείλησε μέσω κοινωνικών δικτύων και τον ίδιο. 

Η παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Σαμψούντα πριν μερικές ημέρες όταν πήγε για να επισκεφθεί την ιστορική εκκλησία της περιοχής για να προσευχηθεί μέσα στα ερείπια με αναμμένο κερί, προκάλεσε την οργή της νεολαίας των Γκρίζων Λύκων της περιοχής, οι οποίοι φοβούνται την δημιουργία αυτόνομου κράτους της Τραπεζούντας όπως το 1920, αναφέρει τουρκικό δημοσίευμα.

Μετά την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη έκαναν την εμφάνιση τους μέλη της νεολαίας της τουρκικής εθνικιστικής οργάνωσης "Γκρίζοι Λύκοι", τα οποία αφού προέβησαν στην προσβλητική πράξη τους στην συνέχεια μέσω των κοινωνικών μέσα μαζικής ενημέρωσης (ΟΜΙ) κατέγραψαν την οργή τους για την παρουσία του στην περιοχή.

Οι Τούρκοι φοιτητές με την προτροπή μεγαλύτερων σε ηλικία μελών της οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων ανέβηκαν στα τείχη της ορθόδοξης εκκλησίας και τοποθέτησαν την τουρκική σημαία, θέλοντας να δείξουν ότι η περιοχή και η εκκλησία τους ανήκουν.

Ο Burak İhsan, φοιτητής της 5ης τάξης στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου (OMÜ) της περιοχής έκανε μια δήλωση εκ μέρους της νεολαίας.

«Εμείς, οι νέοι στους οποίους μας ανατέθηκε να συνεχίσουμε το κράτος που ιδρύθηκε από τον Ατατούρκ, θα είμαστε οι θεματοφύλακες της τουρκικής εμπιστοσύνης.

Εμείς κληρονομήσαμε από το παρελθόν την κληρονομιά και την τιμή να ζούμε σύμφωνα με τις επιταγές και την δόξα των προγόνων μας.

Ακούσαμε ότι μια σειρά από μαύρο-ντυμένους κληρικούς οργάνωσαν ένα τελετουργικό ήρθε στην γραφική πόλη της Μπάφρα. 

Η παρουσία του Οικουμενικού πατριάρχη στην περιοχή αποτελεί προσβολή για τους αδελφούς μας που σκοτώθηκαν στη γη μας ενώ προσβάλλει επίσης και τους προγόνους.

Δεν έχουμε ξεχάσει το παρελθόν, η σιωπή μας είναι δική μας. Εμείς, το τουρκικό έθνος, δεν κρατάμε μνησικακία, αλλά δεν ξεχνάμε ποτέ.

Σε αυτή τη χώρα γνωρίζουμε επίσης τους προδότες, τους κατασκόπους πατριάρχες και τους ιερείς τους.

Ακόμη και αυτοί που κρεμάστηκαν στην θύρα του πατριαρχείου. Η πόρτα όμως της μνησικακίας είναι ακόμα κλειστή.

Πολλοί από αυτούς ίσως φαντάζονται το όνειρο της ίδρυσης ενός ελληνικού κράτους στην Τραπεζούντα.

Εάν έχετε αυτό το θάρρος και την δύναμη, είστε ελεύθεροι να κάνετε αυτό που θέλετε.

Με το βάρος του αίματος σας, σας προειδοποιούμε για το ποια μέτρα έχουμε λάβει για όλους εσάς που ονειρεύεστε τέτοιες καταστάσεις. Εμείς, οι νέοι απόγονοι του Atatürk και  του Topal Osman, σας περιμένουμε ξανά», κατέληξε ο ίδιος.

Η στάση λοιπόν της νεολαίας των Γκρίζων Λύκων του πανεπιστημίου της Σαμψούντας, θεωρεί την παρουσία του Οικουμενικού πατριάρχη στα ερείπια του ορθόδοξου ναού ως κίνδυνο αναβίωσης του κράτους της Τραπεζούντας που δημιουργήθηκε το 1920.

Πρόκειται σαφώς για μια θέση που είναι επιεικώς απαράδεκτη και κυρίως επικίνδυνη για την ίδια την χώρα που έχει και άλλες θρησκείες στο εσωτερικό της εκτός της μουσουλμανικής.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλως κ. κ. Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από Μητροπολίτες, μετά από πρόσκληση των τοπικών αρχών της Ματσούκας της Τραπεζούντας του Πόντου, υλοποίησε μια προσκυνηματική πορεία σε μοναστήρια, εκκλησίες και αρχαιολογικούς χώρους του Ευξείνου Πόντου.

Η πρώτη του επίσκεψη ήταν στην ιστορική μονή της Παναγίας Σουμελά, στο όρος Μελά στην Ματσούκα της Τραπεζούντας του Πόντου, όπου οι τουρκικές αρχές πραγματοποιούν αναστηλωτικές εργασίες και ο Οικουμενικός Πατριάρχης, εξέφρασε την επιθυμία να έχουν ολοκληρωθεί και να πραγματοποιήσει τον Δεκαπενταύγουστο του 2019, Θεία Λειτουργία, μετά την διακοπή της που έγινε από τις τουρκικές αρχές το 2015.

Γιατί όμως φοβούνται οι συγκεκριμένοι Τούρκοι εθνικιστές την οποιαδήποτε παρουσία Έλληνα Ιερωμένου στην περιοχή;

Γιατί δεν μας επέτρεψαν ποτέ την ίδρυση ελληνικού προξενείου στον Πόντο;

Γιατί πριν μερικά χρόνια η ηγεσία της ομάδας Σαμψουνσπορ στην οποία έπαιζε με μεγάλη απήχηση ο Έλληνας ποδοσφαιριστής Θ. Γκέκας, αναγκάστηκε να τον προωθήσει κακήν κακώς σε άλλη ομάδα ενώ ήταν ο μόνος σκόρερ της;

Πολλοί είπαν ότι την μεταγραφή του Έλληνα ποδοσφαιριστή Θ. Γκέκα την επέβαλε στην διοίκηση της ομάδος το βαθύ τουρκικό κράτος που δεν ήθελε την τεράστια δημοφιλία του σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή.

Ο λόγος του τουρκικού φόβου είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες διαβιούν εκεί ανάμεσα στα βουνά του Πόντου και μέσα στις πόλεις, άνω του ενός ίσως και παραπάνω, εκατομμυρίου Ποντίων οι οποίοι φυσικά είναι απόγονοι των Ελλήνων, σύμφωνα και με ντοκιμαντέρ και πλήθος δημοσιευμάτων, βιβλίων κά.

Ακόμη και ο ίδιος ο Ερντογάν είναι από το χωριό Ποταμιά της Τραπεζούντας αν και δεν έχει αποσαφηνιστεί αν ο παππούς του ήταν Λαζός ή Έλληνας.

Αυτό προκαλεί εκνευρισμό και έντονη ανησυχία η οποία διακατέχει διαχρονικά τους Τούρκους οι οποίοι γνωρίζουν ότι είναι "μουσαφιραίοι" στα άγια εδάφη του Πόντου και κάποια στιγμή θα γυρίζουν πίσω εκεί στην δυτική Κίνα από όπου ξεκίνησαν πριν 1018 περίπου χρόνια.

Όσο για την οργάνωση των Γκρίζων Λύκων, αυτή έχει αμαυρώσει χρόνια τώρα την εσωτερική πολιτική της Τουρκίας δολοφονώντας ακτιβιστές, αλλά και φοιτητές και δημοσιογράφους.

Με χαιρετισμό το κεφάλι του λύκου που σχηματίζουν με τα δάχτυλά τους, η παραστρατιωτική οργάνωση της άκρας Δεξιάς ονειρεύεται τις παλιές ένδοξες μέρες της τουρκικής ιστορίας, θέλοντας να ενώσει τους τούρκους μουσουλμάνους από τα Βαλκάνια ως και την Κεντρική Ασία σε ένα παντουρκικό μόρφωμα στο οποίο το σημερινό έθνος-κράτος της Τουρκίας θα είναι μόλις ένα τμήμα του.

Η παραστρατιωτική δράση των Γκρίζων Λύκων επεκτάθηκε μάλιστα στις αρχές του 1990 στις χώρες του πρώην Ανατολικού Μπλοκ με τουρκικούς ή μουσουλμανικούς πληθυσμούς, περιλαμβάνοντας τον Πόλεμο του Ναγκόρνο-Καραμπάχ (μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν) αλλά και τις περιπέτειες των τσετσένων αυτονομιστών.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ