Ελληνοτουρκικά

Προάγγελος τουρκικής επιχείρησης στο Αιγαίο: Στο στόχαστρο της ΜΙΤ τα ελληνικά νησιά - Πολλαπλασιασμός κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων

Ετοιμάζει πιθανό κτύπημα η Τουρκία σε ελληνικά νησιά και πολλαπλασιάζει τις κατασκοπευτικές δραστηριότητες;

Οι ενδείξεις εδώ και μεγάλο διάστημα είναι πολλές και δείχνουν ιδιαίτερα αυξημένη δραστηριότητα κατασκόπων παντός είδους στα νησιά μας, ειδικά τους φετινούς καλοκαιρινούς αλλά και τους φθινοπωρινούς μήνες, με κύρια ενασχόληση την φωτογράφιση/βιντεοσκόπηση ελληνικών στρατιωτικών υποδομών.  

Τελευταίο καταγεγραμμένο περιστατικό, ένας Πολωνός υπήκοος 42 ετών, ο οποίος συνελήφθη στην νήσο Χάλκη από άνδρες του τοπικού αστυνομικού σταθμού, αφού διαπιστώθηκε να έχει προβεί σε ενδελεχή φωτογράφιση ελληνικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων που υπάρχουν στο νησί.

Στην κατοχή του Πολωνού, ο οποίος φέρεται να κάνει «διακοπές» στα ελληνικά νησιά, βρέθηκε και κατασχέθηκε μη επανδρωμένο τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος drone με φωτογραφική μηχανή που περιείχε σχετικές φωτογραφίες.

Από το 2017 είναι γνωστό στις ελληνικές ασφαλείας η δράση πολλών Ευρωπαίων κυρίως πολιτών μέσης ηλικίας, η οποία αφορά την εκτεταμένη συλλογή πληροφοριών ελληνικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων κυρίως στα αποκαλούμενα νησιά μας «πρώτης γραμμής» για λογαριασμό της Τουρκίας.

Ένας μεγάλος αριθμός ηλικιωμένων Δυτικοευρωπαίων που τα τελευταία χρόνια έχουν εγκατασταθεί μόνιμα σε πολλά πανέμορφα νησιά στο Αιγαίο, έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των περιβόητων τουρκικών μυστικών υπηρεσιών και κάποιοι από αυτούς αναλαμβάνουν έναντι αδράς αμοιβής, ειδικές κατασκοπευτικές αποστολές κατά ελληνικών στρατιωτικών υποδομών.

Αυτό το γεγονός πλέον έχει προκαλέσει ιδιαίτερο προβληματισμό στις αρμόδιες ελληνικές αρχές, λόγω και του μεγάλου αριθμού τουριστών που κατακλύζουν την Ελλάδα κάθε καλοκαίρι.

Στην χώρα μας έχουμε δεκάδες επιβεβαιωμένα περιστατικά κατασκοπείας που στη συντριπτική πλειονότητά τους παραμένουν και μετά την ανακάλυψή τους μυστικά.

Σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο έχουμε εμπλοκή ατόμων που είτε ως πρόσφυγες, είτε ως εθελοντές ΜΚΟ, είτε ως τουρίστες συλλέγουν στοιχεία και φωτογραφίες που αποστέλλονται στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες επί αμοιβής.

Ειδικά φέτος με την κλιμάκωση των τουρκικών απειλών και προκλήσεων, οι ελληνικές αρχές ασφαλείας εντόπισαν αφανείς δράσεις ορισμένων ΜΚΟ που έχουν εγκατασταθεί στις ευαίσθητες παραμεθόριες περιοχές.

Κοινός παρονομαστής όλων αυτών, η ΜΙΤ και η δράση της στην χώρα μας.

Σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο μας με τίτλο ( Σύλληψη κατασκόπου της ΜΙΤ: «Ερχεται τουρκική επιχείρηση – Ενημέρωνα για αναδιατάξεις των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στα νησιά»), αναφέραμε τις κατασκοπευτικές δραστηριότητες Γερμανού Κατασκόπου που δούλευε για λογαριασμό των Τούρκων και έπεσε στα χέρια της ΕΥΠ, αποκαλύπτοντας πολλά και διάφορα.

Ο ίδιος ομολογεί τη δράση του αποκαλύπτοντας τα σχέδια της Άγκυρας για τα ελληνικά νησιά, τα οποία παραπέμπουν σε οργανωμένο σχέδιο που φτάνει ακόμα σε μελλοντική «τουρκική στρατιωτική επιχείρηση».

Μιλάμε ειδικά για αυτά τα 18 νησιά, τα οποία οι νέο-οθωμανοί ισχυρίζονται ότι τα έχει καταλάβει παράνομα ο ελληνικός στρατός.

Μάλιστα στην συνέντευξη του κάπου, ο ίδιος ο οποίος αναφέρεται με το όνομα Μάρτιν,τονίζει:

«Δεν ενδιαφέρονταν (οι Τούρκοι) για τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην πρώτη γραμμή. Ήξεραν για εκείνες ήδη. Ήθελαν λεπτομέρειες για τις «αναδιατάξεις των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων» και για το τι «υπήρχε» πέρα από αυτά που φαίνονταν σε κοινή θέα, όπως πόσα και ποια στρατιωτικά οχήματα είχε κάθε εγκατάσταση, τον τύπο, πόσα από αυτά καλύπτονταν από παραλλαγή, πόσα και ποια από aυτά που ερχόντουσαν από την ηπειρωτική χώρα και μετακινούνταν σε ποια στρατιωτική βάση πήγαιναν κά ».

Οι πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν ενσωματώθηκαν σε ψηφιακές εικόνες (jpg) μέσω ειδικού λογισμικού (fotolabor).

Πρόκειται για κινήσεις και αποστολές που παραπέμπουν σε χρονική περίοδο πριν την εκδήλωση κάποιας σοβαρής μελλοντικής τουρκικής πολεμικής επιχείρησης από τακτικές δυνάμεις, με σκοπό πιθανόν, την υφαρπαγή κάποιας μικρονήσου ή νήσου η οποία θα εξυπηρετεί τα σχέδια διαμοιρασμού των υδρογονανθράκων στο Αιγαίο.

«Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει σε κανένα να σφετεριστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της», δήλωσε χθες ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Aνώτατος Έλληνας αξιωματικός, σύμφωνα με την ιστοσελίδα το "Θέμα", φέρεται να δηλώνει ότι υπάρχουν έως και 500 κατάσκοποι που εργάζονται για λογαριασμό των Τούρκων στην Ελλάδα.

Ως εκ τούτου, δεν αποτέλεσε έκπληξη στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ η καταγγελία γνωστού Τούρκου δημοσιογράφου και πρώην διευθυντή της μεγάλης εφημερίδας «Ζαμάν», Aμπντουλάχ Μποζκούρτ, η οποία απλώς επιβεβαίωσε αυτό που οι ελληνικές αρχές ασφαλείας γνωρίζουν εδώ και καιρό: ο Ταγίπ Ερντογάν έχει απασφαλίσει.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του και αναφερόμενος ξανά στην Κύπρο και την περιοχή του Αιγαίου έκανε σαφές πως θα προστατέψει με κάθε κόστος το συμφέρον της Τουρκίας.

“Όλοι πρέπει να δουν και να γνωρίζουν ότι τίποτα δεν μπορούν να πετύχουν σε αυτή την περιοχή χωρίς την Τουρκία. Το ίδιο ισχύει και για αυτά που είναι σε εξέλιξη γύρω από την Κύπρο και το Αιγαίο.

Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν οποιαδήποτε κίνηση χωρίς την Τουρκία και μάλιστα εναντίον της Τουρκίας σύντομα θα δουν ότι κάνουν μεγάλο λάθος” δήλωσε, και πρόσθεσε:

“Δεν έχουμε βλέψεις στα δικαιώματα και τα συμφέροντα κανενός αλλά δεν επιτρέπουμε και σε κανέναν να σφετεριστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας. Κοιτάζοντας την ιστορία 1000 χρόνων μας όλοι θα δουν ότι δεν υπάρχει καμιά θυσία που να μην μπορούμε να την κάνουμε όταν αφορά το μέλλον του κράτους και του λαού μας.”

Tι άλλο πρέπει να γίνει και πόσο πιο λιανά πρέπει να μας τα πει ο σουλτάνος για να τα κατανοήσουν κάποιοι πολιτικοί στην χώρα μας και να κινηθούν προς αποτροπή των σχεδίων αυτών;

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ