Εσωτερική Ασφάλεια

Ξεσηκώνονται οι Έλληνες στη Χίο: «Δεν πάει άλλο η κατάσταση με τους μετανάστες στο νησί μας» - Οργή για το χάος από το μεταναστευτικό

Ανάστατοι γονείς στη Χίο απέστειλαν επίσημη ειδοποίηση στους διευθυντές των σχολείων στο νησί, προτρέποντάς τους να διδάξουν τα παιδιά των προσφύγων στο κέντρο υποδοχής του νησιού για τους μετανάστες και όχι στα τοπικά δημόσια σχολεία.

Να μη λειτουργήσουν Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ) στα σχολεία του νησιού, αλλά αυτές να δημιουργηθούν μέσα στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ, ζητούν 1.130 γονείς μαθητών της Χίου, με εξώδικο που έστειλαν στους διευθυντές των σχολείων καθώς και στους διευθυντές της τοπικής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η διαμαρτυρία τους αυτή κοινοποιήθηκε με δικαστικούς επιμελητές στο υπουργείο Παιδείας και σε φορείς της εκπαίδευσης, στον αντιπεριφερειάρχη Χίου και στον δήμαρχο του νησιού, στον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, καθώς και στην Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Χίου.

Στο εξώδικό τους, οι 1.130 γονείς σημειώνουν ότι το δικαίωμα των παιδιών των προσφύγων στην εκπαίδευση όχι μόνο είναι απολύτως σεβαστό, αλλά αποτελεί εκτός των άλλων υποχρέωση του κράτους να το κάνει πράξη χωρίς τη συμμετοχή των Μ.Κ.Ο.

«Εμείς, οι κάτοικοι των νησιών αυτών, είμαστε εκείνοι που έχουμε επωμιστεί σχεδόν όλο το βάρος αυτής της κατάστασης, κάτι που δεν φαίνεται όμως να θέλουν να κατανοήσουν, σε πρακτικό τουλάχιστον επίπεδο, οι ιθύνοντες. Είναι όμως ο σχεδιασμός του υπουργείου σωστά μελετημένος σε όλες τις παραμέτρους του και τέτοιος που να λειτουργήσει το εγχείρημα υπέρ όλων των παιδιών;» διερωτώνται.

Η κατάσταση αυτή συνδέεται με τις πολυάριθμες μολυσματικές ασθένειες, φορείς των οποίων είναι αρκετά παιδιά μεταναστών και προσφύγων, καθώς και το γεγονός ότι αυτά τα παιδιά δεν γνωρίζουν ελληνικά και ανήκουν σε άλλη θρησκεία, η οποία, σύμφωνα με τους γονείς, θα περιπλέξει την όλη κατάσταση στο σχολείο και θα αλλάξει πολλούς κανόνες.

Αυτή η κατάσταση δεν υπάρχει όμως για πρώτη φορά. Μια παρόμοια ιστορία παρατηρήθηκε και στην Αθήνα, όταν οι κάτοικοι της περιοχής του Περάματος διαμαρτυρήθηκαν για τη συνεκπαίδευση των παιδιών τους με παιδιά προσφύγων και παράνομων μεταναστών, κάτι που έγινε και στο Ωραιόκαστρο, αλλά και στην Λέσβο, όταν οι γονείς, διαμαρτυρόμενοι, έβαζαν κλειδαριές στην πόρτα του σχολείου.

Οι γονείς έχουν εξοργιστεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, περισσότερο από το γεγονός ότι τα παιδιά των προσφύγων δεν ελέγχονται ακόμη για μολυσματικές ασθένειες, οι οποίες, κατά τη γνώμη των γονιών είναι άκρως επικίνδυνες.

Οι ίδιοι δήλωσαν ότι δεν έχουν "τίποτα εναντίον των ίδιων των παιδιών προσφύγων", απλά θέλουν απλώς να «προστατεύσουν την υγεία των δικών τους παιδιών», περίπου 142 συνολικά, καταλήγει το ρωσικό άρθρο.

Σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο μας με τίτλο (Υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης επικίνδυνων λοιμώξεων των μεταναστών στα κέντρα υποδοχής;), αναφέραμε ότι «Επικίνδυνες μεταδοτικές ασθένειες στα κέντρα του οικισμού των προσφύγων και των μεταναστών στην Ελλάδα, δεν αποτελούν προς το παρόν ένα σοβαρό ενδεχόμενο», είπε στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti ο επικεφαλής του προγράμματος «Γιατροί χωρίς Σύνορα» στην Ελλάδα Απόστολος Βεΐζης.

«Τα λοιμώδη νοσήματα όμως συνδέονται με την παρατεταμένη παραμονή στο δρόμο, την έλλειψη υγιεινής και διατροφής.» τόνισε ο ίδιος. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν δερματολογικές ασθένειες, ιδιαίτερα σε γυναίκες, κρυολογήματα, γαστρεντερίτιδα, κά.

Η ουσία παραμένει και έχει να κάνει με την ένταξη στην κοινωνία μας όλων αυτών των προσφύγων/μεταναστών οι οποίοι ζουν στην χώρα μας αναμένοντας την μετακίνηση τους κάποια στιγμή σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης για ένα καλύτερο μέλλον.

Καμία διαβεβαίωση από κανενός τα επίσημα χείλη δεν γίνεται αποδεκτή από τους Έλληνες πολίτες. Οι δυστυχισμένοι πρόσφυγες (παιδιά και οικογένειες), υποφέρουν λόγω της παρατεταμένης έκθεσης τους στα στοιχεία της φύσης.

Ειδικά τα μικρά παιδιά, για αυτό και δια μέσου της ΕΕ απαιτείται η αποστολή ομάδων γιατρών για την ιατρική επίβλεψη τους, διότι πολύ απλά δεν κινδυνεύει μόνο η Ελλάδα αλλά και η Ευρώπη ολόκληρη.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ