Απόψεις

Κ. Γρίβας: Γεωπολιτικό παιχνίδι των Μεγάλων Δυνάμεων η Συμφωνία των Πρεσπών

Καμία βούληση των λαών σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ δεν εξυπηρετεί η Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά τους σχεδιασμούς των μεγάλων παικτών και στα Βαλκάνια για τις γεωπολιτικές διευθετήσεις τους, είπε στον 98.4 ο καθηγητής Γεωπολιτικής στη Σχολή Ευελπίδων Κωνσταντίνος Γρίβας.

Αναφορικά με την Ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Γρίβας χαρακτήρισε λάθος την εκτίμηση ότι η Τουρκία τοποθετείται από τους Δυτικούς απέναντι τους. Παρά τις κακές επιφανειακά σχέσεις με τις ΗΠΑ, η Τουρκία εξακολουθεί να θεωρείται καθοριστική και μεγάλη «επένδυση» για την Δύση στη περιοχή, λέει , προσθέτοντας ότι ούτε οι ΗΠΑ , ούτε η Γαλλία είναι διατεθειμένες και σε θέση για σύρραξη με την Τουρκία για τις πετρελαϊκές τους εταιρίες.

Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να αντιληφθούν , ότι χωρίς την δική τους παρουσία και πολύπλευρη εναλλακτική εξωτερική πολιτική και την επίδειξη ισχύος, κανείς δεν πρόκειται να σπεύσει αρωγός μας σε μια κρίση με την Τουρκία.

https://www.youtube.com/watch?v=_F893Sm1cJE

neakriti.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...