Κύπρος

Θ. Καρυωτής: Οι Τούρκοι θέλουν συνεκμετάλλευση Φ.Α.

Η ύπαρξη τεράστιων ποσοτήτων υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου αποτελεί την κύρια πηγή αντίδρασης της Τουρκία, υπογραμμίζει ο Θεόδωρος Καρυώτης, ο επωνομαζόμενος «πατέρας της ελληνικής ΑΟΖ», παρά το γεγονός ότι δεν έχει προχωρήσει στην οριοθέτησή της.

Τονίζει την ίδια ώρα πως οι Τούρκοι δεν ενδιαφέρονται για λύση του Κυπριακού και διαμηνύει πως οι απειλές από τουρκικής πλευράς σε βάρος του Ελληνισμού όχι μόνο δεν θα σταματήσουν αλλά θα αυξηθούν.

Ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης βρέθηκε στην Κύπρο όπου μετείχε σε ημερίδα που διοργάνωσε το Δημοκρατικό Κόμμα για το θέμα της ΑΟΖ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του «Φ» πριν από την εκδήλωση του ΔΗΚΟ, ο Θ. Καρυώτης εξήγησε τι είναι εκείνο που ενοχλεί την Τουρκία σ’ ό,τι αφορά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

philenews.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...