Κόσμος

Η Αυστραλία σκέφτεται τη μεταφορά της πρεσβείας της στην Ιερουσαλήμ


Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, Σκοτ Μόρισον, η Αυστραλία σκέφτεται να μεταφέρει την πρεσβεία της στην Ιερουσαλήμ, ακολουθώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ, το οποίο είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Ο Μόρισον τόνισε πως η Αυστραλία συνεχίζει να πιστεύει σε μία λύση δύο κρατών μεταξύ της Ισραηλινο-Παλαιστινιακής κόντρας.

Οι πολιτικοί αντίπαλοι του Μόρισον, παρόλα αυτά θεωρούν τις δηλώσεις αυτές, μικροπολιτικά παιχνίδια για ψηφοθηρία εν όψει των σημαντικών επικείμενων εκλογών.

Η κατάσταση της Ιερουσαλήμ είναι ένα από τα σημαντικότερα θέματα μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστίνιων, γι αυτό και ο πρωθυπουργός Μόρισον δήλωσε πως θα συμβουλευτεί πρώτα το κοινοβούλιο αλλά και τα άλλα κράτη προτού πάρει την οποιαδήποτε απόφαση.

«Είμαστε υπέρ της λύσης δύο κρατών, αλλά δυστυχώς δεν έχει πάει καλά μέχρι στιγμής, δεν έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος» τόνισε, ενώ συνέχισε λέγοντας πως η Αυστραλία θα πρέπει να είναι ανοιχτόμυαλη στο ενδεχόμενο αναγνώρισης της Παλαιστίνης στην ανατολική Ιερουσαλήμ και του Ισραήλ στη δυτική.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχουμ, χαιρέτησε την πρόταση αυτή, με ένα tweet.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...