ΗΠΑ

Εμφυλιοπολεμικό κλίμα στις ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε γραφείο Ρεπουμπλικανού υποψήφιου

Στα πρόθυρα εμφυλίου δείχνει να έχει περιέλθει η κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενόψει των «ενδιάμεσων» εκλογών που θα πραγματοποιηθούν για την ανάδειξη των «τοπικών αρχόντων» στην αμερικανική επικράτεια. Άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον των γραφείων Ρεπουμπλικανού υποψήφιου στη Φλόριντα, σημαίνοντας συναγερμό στις αστυνομικές αρχές, την ίδια στιγμή που ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, τροφοδοτεί με δηλώσεις και αναρτήσεις του στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή Volusia County, στην Daytona Beach. Το προσωπικό του προεκλογικού γραφείου μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις παρακείμενου εστιατορίου, ενώ τα γραφεία έκλεισαν για τουλάχιστον ένα 24ωρο.

Στην τζαμαρία του γραφείου εντοπίστηκαν τρύπες από σφαίρες μεγάλου διαμετρήματος, οι οποίες μάλιστα είχαν περάσει στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων, με κίνδυνο να πληγώσουν κάποιον άνθρωπο.

Η αναφορά της αστυνομίας έκανε λόγο για τουλάχιστον τέσσερις σφαίρες που βρέθηκαν εντός των γραφείων, ενώ πολλά τζάμια ήταν σπασμένα.

Προς το παρόν δεν έχει κατονομαστεί κάποιος ύποπτος, ενώ η έρευνα της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...