Οπλικά συστήματα

Γαλλία: Πρώτη παρουσίαση της νέας γενιάς πυρηνοκίνητων υποβρυχίων βαλλιστικών πυραύλων

Η πρώτη απεικόνιση της νέας γενιάς πυρηνοκίνητων υποβρυχίων βαλλιστικών πυραύλων του γαλλικού Ναυτικού δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο.

Η νέα κλάση υποβρυχίων βαλλιστικών πυραύλων θα αντικαταστήσει τα τέσσερα υποβρύχια κλάσης Triomphant τα οποία παραδόθηκαν στο Γαλλικό Ναυτικό την περίοδο 1997-2010.

Τα νέα υποβρύχια θα ναυπηγηθούν από την εταιρεία Naval Group και θα αποτελέσουν την τρίτη γενιά πυρηνοκίνητων υποβρυχίων βαλλιστικών πυραύλων.

Το γαλλικό πρόγραμμα ναυπήγησης των νέων υποβρυχίων ονομάζεται SNLE-3G (Sous-Marin Nucléaire Lanceur d’Engins de 3rd Génération).

Οι εργασίες για την σχεδίαση και ανάπτυξη του νέου υποβρυχίου ξεκίνησαν το 2012 ενώ η ανάπτυξη του υποβρυχίου θα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το 2019.

Η νέα κλάση υποβρυχίων θα είναι κατά 10 μέτρα 10 μέτρα μεγαλύτερο σε μήκος σε σχέση με τα υποβρύχια κλάσης Triomphant και θα έχουν εκτόπισμα μεγαλύτερο κατά 2.000 τόνους σε σχέση με το εκτόπισμα των σκαφών κλάσης Triomphant.

https://www.youtube.com/watch?v=fwaKuztSNZY

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...