Μέση Ανατολή

«Απόδραση από την Κόλαση»! Έφυγε από τη Σαουδική Αραβία ο γιος του Κασόγκι (βίντεο)


Στην Ουάσιγκτον, μαζί με την οικογένειά του, κατευθύνεται ο Σαλάχ Κασόγκι, μεγαλύτερος γιος του άγρια δολοφονημένου δημοσιογράφου.

Την είδηση έδωσε απόψε η οργάνωση Human Rights Watch, η οποία σημείωσε ότι η αναχώρηση του υιού Σαλάχ Κασόγκι κατέστη, τελικώς, δυνατή αφού ήρθη η απαγόρευση εξόδου που είχε επιβάλει το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας.

«Ο Σαλάχ και η οικογένειά του βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ένα αεροπλάνο» που τους μεταφέρει στην Ουάσινγκτον, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Σάρα Λία Γουίτσον, διευθύντρια της HRW για τη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με μία πηγή, ο Σαλάχ, ο οποίος έχει τη σαουδαραβική αλλά και την αμερικανική, έφυγε από το Ριάντ την Τετάρτη (24.10.2018).

Ο πατέρας, Τζαμάλ Κασόγκι, δολοφονήθηκε άγρια στις 2 Οκτωβρίου στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Απόσπασμα από παλαιότερη συνέντευξη (Al Arabiya) του υιού Κασόγκι στο παρακάτω video:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...