Ελληνοτουρκικά

Προαναγγελία πολέμου: «Θέμα χρόνου η στρατιωτική σύρραξη Ελλάδας-Τουρκίας» - Προετοιμάζει το έδαφος η Άγκυρα

Τις ΗΠΑ δείχνουν Τούρκοι διεθνείς αμυντικοί αναλυτές και καθηγητές πανεπιστημίου για την ελληνική πρόθεση επέκτασης στα 12 μίλια στο ιόνιο πέλαγος. Οι ίδιοι «βλέπουν» και την πρόκληση πολέμου ανάμεσα σε Ελλάδα-Τουρκία με θέμα τα θαλάσσια σύνορα.

Όπως είχαμε αναφέρει στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ στο παρελθόν οι Τούρκοι συνεχίζοντας την «οδό» της συνεχούς προκλητικότητας, του εκφοβισμού και των παράλογων απαιτήσεων, διεκδικούν ΑΟΖ από την Ελλάδα μεταξύ των περιοχών Κρήτης και Κύπρου, σύμφωνα με τουρκικό δημοσίευμα το οποίο διαθέτει και χάρτη.

Τι αιτιάσεις αυτές τις έχουν ενδύσει μάλιστα με τον μανδύα των «δίκαιων» νομικών διεκδικήσεων απαιτώντας νομική λύση, χωρίς να μας πουν από ποιο ακριβώς δικαστήριο.

Όπως γίνεται αντιληπτό το Καστελόριζο «εξαφανίζεται» ως δια μαγείας από την περιοχή και απλά για την Τουρκία δεν υπάρχει», διότι έτσι διευκολύνονται καλύτερα τα σχέδια τους.

Η Τουρκία, αν και το κράτος με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο, τονίζει τουρκικό δημοσίευμα, αποκλείεται από ορισμένες πραγματικές εφαρμογές, επειδή η πλειοψηφία των χωρών της περιοχής της αρνούνται τις «δικαιοδοσίες αυτές».

Η Τουρκία θα κινηθεί σύμφωνα με τους αναγκαίους νομικούς, πολιτικούς και τεχνικούς κανονισμούς «Για να λάβει το νόμιμο μερίδιο του υποβρύχιου πλούτου» της περιοχής, κατέληγαν οι Τούρκοι.

Σήμερα επιβεβαιωνόμαστε για όλα αυτά πανηγυρικά, μετά τον λαλίστατο Τούρκο υπουργό άμυνας Χ.Ακάρ και τις δηλώσεις του για τουρκική ΑΟΖ μέχρι νότια της Κρήτης. 

Στην συνέχεια έχουμε Τούρκους ειδικούς αναλυτές πανεπιστημιακού επιπέδου, οι οποίοι προσπαθούν με δηλώσεις τους να δώσουν και αυτοί μια "ακαδημαϊκή" υπόσταση στις παράλογες απαιτήσεις της Άγκυρας η οποία παρόλα αυτά είναι ικανή για όλα σε σχέση με την Ελλάδα. 

Σύμφωνα με τον κυπριακό τύπο, τρεις Τούρκοι καθηγητές από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Τουρκίας, συμφωνούν στο ότι η Ελλάδα πρέπει να υποχωρήσει στις απαιτήσεις της Άγκυρας, αλλιώς θα υπάρξει ακόμα και πολεμική σύρραξη.

Οι ίδιοι αξιολογούν ως σημαντική την δράση των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν σχεδιάσει να «κλειστεί» η Τουρκία στο Αιγαίο με αύξηση των 12 μιλιών από την Αθήνα.

Μόνο που το παιχνίδι αυτό των ΗΠΑ αφορά και την αποφυγή εμπλοκής σε αυτήν την θάλασσα και της Ρωσίας και για αυτό επιθυμούν και υποστηρίζουν τα 12 μίλια στην ελληνική ΑΟΖ.

«Πίσω από την Ελλάδα βρίσκονται οι ΗΠΑ ως υποκινητές στο θέμα της επέκτασης των χωρικών υδάτων της στα 12 μίλια», δηλώνει ο Τούρκος καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Ιστινιέ, Μεσούτ Χακκί Τσασίν, θεωρώντας ότι τα προβλήματα αυτά προμηνύουν πολεμική αναμέτρηση στην Ανατολική Μεσόγειο και πως αν δεν επιλυθούν διά της διπλωματικής οδού τα ζητήματα τότε τα τουρκικά πολεμικά πλοία θα χτυπήσουν τα ελληνικά, αναφέρει το sigmalive.com.

Ο Τούρκος καθηγητής δήλωσε στον τουρκικό τύπο ότι οι δυτικοί «θέλουν να φυλακίσουν την Τουρκία στο Αιγαίο. Αυτό είναι ενάντια στην κυριαρχία μας, είναι απαράδεκτο».

Μιλώντας για το ακυρωθέν ελληνικό διάταγμα επέκτασης των υδάτων μας στο Ιόνιο στα 12 μίλια, ο Τούρκος ειδικός ανέφερε ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει τέτοια απόφαση και να την εφαρμόσει μόνη της, την υποκινούν τα μεγάλα κράτη. Θα έχει προβλήματα με την Τουρκία, θα είναι αιτία πολέμου».

Υποστηρίζει ότι το νομικό καθεστώς των χωρικών υδάτων δεν μπορεί να ορίζεται μονομερώς επειδή αυτό είναι ενάντια στα κυριαρχικά δικαιώματα των χωρών που έχουν ακτές και ενάντια στη Συνθήκη για το Δίκαιο της Θάλασσας του ΟΗΕ.

«Ο στόχος εδώ είναι να στριμώξουν την Τουρκία και κατά την άποψή μου αυτό το υποκινούν οι ΗΠΑ επειδή οι ΗΠΑ θέλουν να πάρουν την ενέργεια της Ανατολικής Μεσογείου. Στοχεύουν να χρησιμοποιήσουν εδώ τόσο το Ισραήλ όσο και την Ελλάδα και τη "νότια Κύπρο"», τόνισε ο ίδιος.

Ισχυρίστηκε περαιτέρω ότι το Αιγαίο είναι μια θάλασσα στην οποία δεν μπορεί να εφαρμοστεί η Συνθήκη για το Δίκαιο της Θάλασσας του ΟΗΕ επειδή υπάρχουν περιοχές που είναι πιο στενές των 12 μιλιών, δηλαδή περιοχές 8 μιλίων. «Σε αυτή την περίπτωση η Ελλάδα θα ζητήσει κυριαρχικά δικαιώματα μέχρι τα εδάφη μας, αυτό είναι απαράδεκτο», είπε.

Υποστήριξε πως αν τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας επεκταθούν στα 12 ναυτικά μίλια τότε κανένα πλοίο της Τουρκίας δεν θα μπορεί να βγει στο Αιγαίο.

«Τα δικά μας πλοία, ούτε ασκήσεις θα μπορούν να κάνουν ούτε και τα αεροσκάφη μας να πετάξουν. Για να το κάνουν θα πρέπει να παίρνουν άδεια από την Ελλάδα. Μια χώρα με κυριαρχία όπως η Τουρκία αυτό δεν το δέχεται.

Η Ελλάδα η οποία έχει το 40% του Αιγαίου εάν επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια θα έχει το 70%. Επιπλέον το μέγεθος της ανοιχτής θάλασσας θα μειωθεί από 51% στο 19%. Τα χωρικά ύδατα της Τουρκίας θα αντιστοιχούν σε 10% λιγότερα στο Αιγαίο, θα περιοριστούν τα κυριαρχικά της δικαιώματα και αυτό είναι αιτία πολέμου», συνέχισε.

Για ελληνοτουρκικό πόλεμο ομιλεί και ο Τούρκος ακαδημαϊκός και καθηγητής του Πανεπιστημίου Εσένγιουρτ της Κωνσταντινούπολης Σαϊτ Γιλμάζ, ο οποίος υποστήριξε ότι χωρίς πόλεμο είναι δύσκολο να επιλυθεί το θέμα των 12 μιλίων και πως στην περίπτωση που η Ελλάδα επεκτείνει στα 12 ναυτικά μίλια τα χωρικά της ύδατα τότε θα περάσουν υπό την κυριαρχία της και οι φυσικές πηγές και ο εναέριος χώρος του Αιγαίου, υποστηρίζοντας ότι στόχος της Ελλάδας είναι να μετατρέψει το Αιγαίο σε μια δική της λίμνη και να σφετεριστεί τα δικαιώματα της Τουρκίας.

Στο Αιγαίο, για τους Τούρκους «επιστήμονες» υπάρχουν 3 χιλιάδες νησιά τα οποία θεωρούν πως δεν διαθέτουν χωρικά ύδατα, διότι έτσι τους βολεύει για αποκτήσουν ΑΟΖ από εκεί που δεν υπάρχει.

Οι Τούρκοι βλέπουν αυτό που τους συμφέρει και τους αφορά, δεν διακρίνουν όμως ότι το Αιγαίο συνδέει δύο θάλασσες (Μαύρη Θάλασσα και Α.Μεσόγειο) και αυτήν την στιγμή είναι η πιο σημαντική υδάτινη περιοχή του πλανήτη, ειδικά για μια υπερδύναμη σαν τις ΗΠΑ.

Αγνοούν επίσης ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να αφήσουν ποτέ μια πιθανή έρευνα υδρογονανθράκων στο Αιγαίο από Τούρκους και Ρώσους μαζί, για παράδειγμα στην περιοχή των Ιμίων.

Αγνοούν επίσης το γεγονός μετά την σημερινή απόφαση κατασκευής του δευτέρου κλάδου του αγωγού turk Stream, ο αγωγός αυτός δεν πρόκειται να «περάσει» από Βουλγαρία και ΠΓΔΜ επουδενί λόγο, ενώ στην Αλεξανδρούπολη αποφασίστηκε και θα ελλιμενίζονται αμερικανικά πλοία με υγρό φυσικό αέριο LNG.

Αγνοούν το γεγονός ότι δεν πρόκειται ποτέ να παραλάβουν F-35 και S-400 μαζί, διότι αυτό δεν θα το επιτρέψει το «βαθύ» αμερικανικό κράτος, εφόσον κινδυνεύουν βιομηχανικά και στρατιωτικά μυστικά της συμμαχίας.

Όχι μόνο τα αγνοούν όλα αυτά οι νέο-οθωμανοί Τούρκοι αλλά ονειρεύονται νέο-οθωμανικές αυτοκρατορίες αρχής γενομένης από την Συρία, όπου εγκαθιδρύουν το "δικό τους καθεστώς" στα Βόρεια.

Το τέλος της Τουρκίας όμως διαφαίνεται στον ορίζοντα.

https://youtu.be/U0p1iwLeDJo?t=1

https://youtu.be/MIL0dxvAP3c?t=2

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...