Σκοπιανό

Fake news από την Ελληνική κυβέρνηση: «Δεν υπήρξε παρέμβαση από την Αθήνα για τη δήλωση Ζάεφ» - Εκθέτουν τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οι Σκοπιανοί

Σε μια προσπάθεια δικαιολόγησης της χθεσινής πρόκλησης Ζάεφ, το Σκοπιανό Πρακτορείο Ειδήσεων εξέθεσε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποκαλύπτοντας πως δεν υπήρξε καμία παρέμβαση από τον Α.Τσίπρα ή άλλο κυβερνητικό στέλεχος από την Αθήνα.

Η κυβέρνηση έχει αποδείξει με πολλούς τρόπους πως δεν είναι άξια εμπιστοσύνης για τον Ελληνικό λαό και η αποκάλυψη περί ψευδών ισχυρισμών "ηχηρής" παρέμβασης πλήττει ακόμα περισσότερα την θέση της κυβέρνησης.

Μετά από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, έχει περάσει ένα σημείων που αποδεικνύουν την αλυτρωτική φύση της Συμφωνίας και η μη αντίδραση της κυβέρνησης σε αυτά είναι τουλάχιστον απαράδεκτη.

Μένει να αναρωτηθούμε αν οι ισχυρισμοί του Μαξίμου περί παρέμβασης στη δήλωση του Σκοπιανού πρωθυπουργού ήταν αληθείς ή όχι.

Σε λάθος του στη μετάφραση της ομιλίας του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ αποδίδει το σκοπιανό πρακτορείο την αλλαγή των δηλώσεων Ζάεφ για τη «μια Μακεδονία», μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε.

Τη δική του εξήγηση για την αναδίπλωση του Ζόραν Ζάεφ επιχείρησε να δώσει το σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το σημερινό τηλεγράφημα του «ΜΙΑ», δεν υπήρξε καμία παρέμβαση ούτε από τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση της Αθήνας, ούτε από καμία άλλη πλευρά, αλλά διαπιστώθηκε ότι υπήρξε λάθος στη μετάφραση της ομιλίας του πρωθυπουργού της πΓΔΜ.

Θύελλα αντιδράσεων ξέσπασε χθες με την ακόλουθη δήλωση του Ζάεφ που μεταφράστηκε ως εξής από το πρακτορείο MIA: «Το βόρειο τμήμα της Ελλάδας είναι Ελλάδα, το δυτικό τμήμα της Βουλγαρίας είναι Βουλγαρία. Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία από τη δική μας. Δεν υπάρχει άλλη στον κόσμο».

Μετά την αλλαγή το απόσπασμα των επίμαχων δηλώσεων διαμορφώθηκε ως εξής:

«Όλοι γνωρίζουμε ότι σήμερα ένα τμήμα της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας είναι στην Ελλάδα, ένα τμήμα στην Βουλγαρία και το βόρειο τμήμα βρίσκεται στη χώρα μας. Και κανείς δεν θα προσπαθήσει ποτέ να αρνηθεί τη δική μας Μακεδονία. Το επίθετο «Βόρεια» κάνει τον διαχωρισμό και επιβεβαιώνουμε ότι υπάρχουν περιοχές στη Βουλγαρία και την Ελλάδα που ονομάζονται Μακεδονία».

Όπως μάλιστα είχε επιβεβαιώσει στο Sputnik κυβερνητική πηγή, η αλλαγή αυτή έγινε μετά από διπλωματική παρέμβαση εκ μέρους της Ελλάδας.

Όπως είχαμε αναφέρει χθες στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, ο Ζ.Ζάεφ προχώρησε σε μια πρωτοφανή πρόκληση διαμηνύοντας πως "Μακεδονία" είναι μόνο μία και απέδειξε για άλλη μια φορά την αλυτρωτική πλευρά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει αποτελέσει μια φιέστα αλυτρωτισμού με την υπογραφή της Ελληνικής κυβέρνησης και οι εξελίξεις που έρχονται είναι δυσσοίωνες για το μέλλον της ιστορικής Μακεδονίας.

Καιρός να αναληφθούν ευθύνες…

Μπορεί ο Ζόραν Ζάεφ να ήταν αρκετά «μαζεμένος» πριν πέσουν οι υπογραφές για την συμφωνία των Πρεσπών, ωστόσο, λίγο αργότερα άρχισε να αλλάζει τακτική. Ίσως οι σφοδρές αντιδράσεις από το εσωτερικό της χώρας, ίσως ο φόβος των εκλογών «πότισαν» πατριωτισμό τον λόγο του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ.

Σε συνέντευξη του στο MKD ο Ζόραν Ζάεφ μίλησε για ακόμη μία φορά για την συμφωνία των Πρεσπών τονίζοντας ότι «η βόρεια Ελλάδα είναι Ελλάδα, η δυτική Βουλγαρία είναι Βουλγαρία. Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία πέρα από τη δική μας. Αυτή είναι η μόνη Μακεδονία και δεν υπάρχει άλλη στον κόσμο. Και γνωρίζοντας την προοπτική και το μέλλον αυτό πρέπει να το κάνουμε για τις επόμενες γενιές, για τα παιδιά μας. Και για αυτό πιστεύω ότι ένας σοβαρός λόγος για να ενωθούμε.

Ο ίδιος τόνισε ότι μετά από την Συμφωνία των Πρεσπών για πρώτη φόρα όλος ο κόσμος αναγνωρίζει την «Μακεδονία».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ