Τεχνολογία

Facebook:Βρήκατε αποσυνδεδεμένο τον λογαριασμό σας; Σας ενδιαφέρει

Παγκόσμιος σάλος επικρατεί από το βράδυ της Παρασκευής, αμέσως μετά την παραδοχή του Facebook ότι από κενό ασφάλειας άφησε εκτεθειμένους 50 εκατομμύρια λογαριασμούς.

Οι χάκερ έκλεψαν "access tokens", ψηφιακά κλειδιά, μέσω της λειτουργίας "view as", η οποία επιτρέπει στους χρήστες να δουν πώς εμφανίζεται το προφίλ τους σε κάποιον άλλο χρήστη.

Πρόκειται για ένα νέο πλήγμα, η σοβαρότητα του οποίου θα καθοριστεί το επόμενο διάστημα, για το δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης με τους άνω των 2 δισεκατομμυρίων χρήστες παγκοσμίως.

Οι μετοχές της Facebook Inc κατέγραψαν πτώση στο Χρηματιστήριο, άνω του 3% την ώρα των ανακοινώσεων της εταιρείας.

Ο ειδικός σε θέματα διαδικτύου, Ντίνος Παστός, αναφέρει σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε ότι αν σήμερα το Facebook αποσυνδέθηκε από μόνο του, ήταν για λόγους ασφαλείας. Αρκετοί χρήστες βρήκαν την εφαρμογή του facebook ειδικά σε κινητά αποσυνδεμένο χωρίς λόγο. Αυτό συνέβη όπως εξηγεί ο κ.Παστός για λόγος ασφάλειας.

Όπως αναφέρει, «Χάκαραν κάποιοι μια λειτουργία του Facebook (view as) με αποτέλεσμα 50εκ από τους 90εκ λογαριασμοί να εκτεθούν.
Τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα ακόμη, η ιστορία τώρα εξελίσσεται.
Προβλέπω ότι θα έχουμε Cambridge Analitica 2.0»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...