Κόσμος

Σπάνια εμφάνιση ενός από τα κορυφαία άρματα μάχης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (βίντεο)

Στη φετινή επίδειξη Militracks 2018, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα φέτος στο Overloon της Ολλανδίας έκλεψε την παράσταση ένας θρύλος, ένα άρμα μάχης King Tiger (Βασιλιάς Τίγρης - Tiger II), το οποίο πραγματοποίησε μια σπάνια βόλτα στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα σε δασώδη περιοχή.

Όπως αναφέρει το onalert, το Militracks είναι ένα διεθνές τεχνολογικό στρατιωτικό γεγονός που φιλοξενεί οχήματα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και διεξάγεται από το Μουσείου του Overloon  στην Ολλανδία σε ετήσια βάση.

Στην φετινή εκδήλωση, ένα ανακαινισμένο King Tiger έκανε μια σπάνια εμφάνιση, σχεδόν 75 χρόνια μετά την κατασκευή του.

Ο Panzerkampfwagen VI Tiger ΙΙ (Τίγρης ΙΙ) ή και Königstiger (βασιλικός τίγρης) - King Tiger, ήταν μαζί με το "αδελφό" του Tiger I, τα πιο φημισμένα άρματα μάχης της Ναζιστικής Γερμανίας, παρ'όλο που δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν την ροή του πολέμου, κυρίως λόγω της έλλειψης καυσίμων. Ωστόσο, είναι γνωστή η υπεροχή του στο πεδίο των μαχών, καθώς κατέχει το απίστευτο ρεκόρ να μην έχει διατρηθεί ποτέ η εμπρόσθια θωράκισή του των 150 χλστ. και κλίσης 50 μοιρών.

Η εμφάνιση του King Tiger σε οποιοδήποτε πεδίο μάχης κατά την διάρκεια του τέλους του  Β' Παγκοσμίου Πολέμου προκαλούσε τον θαυμασμό, αλλά και τον τρόμο στους αντιπάλους του, κυρίως δε στα πληρώματα των άλλων αρμάτων μάχης που καλούνταν να το αντιμετωπίσουν.

Σήμερα ελάχιστα King Tiger έχουν επιζήσει και βρίσκονται σε επιλεγμένα μουσεία ανά τον κόσμο, γεγονός που καθιστά την εξόρμηση του Βασιλιά Τίγρη στο παρακάτω βίντεο, ένα ιδιαίτερα σπάνιο θέαμα.

Δείτε το βίντεο:

https://youtu.be/cl0TQ8XR4g4

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...