Κοινωνία

Οικογένεια Μπακαρί: τα κίνητρα της δολοφονίας του παιδιού μας ήταν ρατσιστικά -Θέλουμε δικαιοσύνη

Με την κατάθεση του Φιλ Χέντερσον, πάτερα του νεαρού τουρίστα που δολοφονήθηκε τον Ιούλιο του 2017 στον Λαγανά Ζακύνθου, ξεκίνησε το πρωί η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση.

Ενώπιον της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πάτρας ο πατέρας του αδικοχαμένου φοιτητή από το Ωστιν του Τέξας μίλησε για τη στιγμή που άλλαξε δραματικά της ζωή της οικογένειάς του: Το τηλεφώνημα που δέχθηκε από την πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα και ενημερώθηκε ότι ο 22χρονος Μπακαρί έπεσε νεκρός στο νησί της Ζακύνθου όπου έκανε διακοπές.Ο Φιλ Χέντερσον τόνισε στο δικαστήριο ότι έχει μια ήσυχη οικογένεια και ότι μεγάλωσε τα παιδιά του με αρχές.

Οι γονείς του Μπακαρί βρίσκονται στην Ελλάδα τις τελευταίες δέκα ημέρες προκειμένου να δώσουν το παρόν στη δίκη για το θάνατο του παιδιού τους. Όπως έχουν δηλώσει, πιστεύουν ότι τα κίνητρα για τη δολοφονική επίθεση ήταν ρατσιστικά ενώ ζητούν από την Ελληνική δικαιοσύνη, δικαίωση για το άγριο τέλος του παιδιού τους.

Το ζεύγος Χέντερσον είχε ακόμα έναν γιο που επίσης δολοφονήθηκε στο Τέξας και σ' ένα ασύλληπτο παιχνίδι της μοίρας είδαν την ιστορία να επαναλαμβάνεται με τον Μπακαρί που όπως λένε είχε μπροστά του ένα λαμπρό μέλλον.

Στο εδώλιο κάθονται εννέα άτομα ενώ υπήρχε και δέκατος δράστης που περιγράφεται ως «άγνωστος» αφού δεν εντοπίστηκε ποτέ.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...