Κόσμος

Νέο «καμπανάκι» Μοσκοβισί προς Ιταλία: Μειώστε τις σπατάλες, κρατήστε το χρέος υπό έλεγχο

Έκκληση απηύθυνε προς την κυβέρνηση της Ιταλίας να διατηρήσει το χρέος της υπό έλεγχο ο Ευρωπαίος Επίτροπος, τονίζοντας ότι η χώρα πρέπει να σταματήσει τις «σπατάλες», για να παραμείνει στον πυρήνα της Ευρωζώνης.

Μήνυμα προς την Ιταλία να κρατήσει υπό έλεγχο το χρέος της απέστειλε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Πιέρ Μοσκοβισί, καλώντας τη χώρα να προχωρήσει σε περικοπές υψηλών δαπανών και να θέσει σε προτεραιότητα τις δαπανές για τις επενδύσεις και τις υποδομές, προκειμένου να συμβάλλει στην ενίσχυση της ανάπτυξης και της παραγωγικότητας.

«Καλώ την κυβέρνηση στην Ιταλία να είναι ξεκάθαρη και να παραμείνει εκεί όπου πρέπει να μείνει — στον πυρήνα της Ευρωζώνης ως ισχυρή, αξιόπιστη χώρα, πρόθυμη να εξασφαλίσει ότι το χρέος της είναι υπό έλεγχο», δήλωσε ο Μοσκοβισί, σε συνέντευξή του στο Reuters.

Σημειώνεται ότι χθες, η ιταλική κυβέρνηση κάλεσε τον υπουργό Οικονομίας Τζιοβάνι Τρία να επιτρέψει έναν μεγαλύτερο στόχο για τις διαπάνες στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, σε μια προσπάθεια να υλοποιήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις.

Η Ιταλία, όπως και όλες οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης, θα πρέπει να υποβάλει το σχέδιο προϋπολογισμού για το επόμενο έτος μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μπορούσε να το απορρίψει εάν κρίνει ότι δεν ευθυγραμμίζεται με τους κανόνες της ΕΕ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...