Κυβέρνηση

Με... ριγέ στολές απειλεί την αντιπολίτευση ο Πολάκης από το βήμα της Βουλής

Ριγέ στολές και φυλακές μοίρασε για μια ακόμα φορά ο κ. Παύλος Πολάκης από το βήμα της Βουλής, παραληρώντας για στοιχεία που «θα βγουν στη φόρα».

«Οσο και να τα κρύψετε, όλα θα βγουν στη φόρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, για να συνεχίσει: «Και αν είχαμε και μια Δικαιοσύνη που λειτουργούσε γρηγορότερα, κάποιοι θα έβλεπαν τον κόσμο ριγέ, γιατί θα έπρεπε να είναι πίσω από τα κάγκελα. Αλλά θα έρθει κι αυτή η ώρα».

Νωρίτερα, από το ίδιο βήμα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, ενημέρωνε πως η κυβέρνηση απορρίπτει τις τροπολογίες του κ. Ανδρέα Λοβέρδου και του Ποταμιού για την κατάργηση της αυτόφωρης διαδικασίας των δημοσιογράφων για «αδικήματα λόγου», υποστηρίζοντας πως το θέμα θα ρυθμιστεί στο… μέλλον, όταν θα έρθει ο νέος Ποινικός Κώδικας.

Για το ίδιο θέμα και ο κ. Πολάκης υποστήριξε πως «δεν γίνεται δεκτή. Απ' ό,τι έχουμε ενημερωθεί, το υπουργείο Δικαιοσύνης ετοιμάζει συνολική ρύθμιση και για άλλα αδικήματα που θα καταργηθεί το αυτόφωρο».

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας χαρακτήρισε προσχηματική την αντίδραση της αντιπολίτευσης για την σύλληψη των δημοσιογράφων του «Φιλελεύθερου», αναφέροντας: «Επειδή πήγε του "Φιλελεύθερου" ο Μαυρίδης και άλλοι… σηκώθηκε επανάσταση. Αυτή την επανάσταση δεν την είδα όταν είχε μηνύσει η κυρία Στουρνάρα τον κ. Βαξεβάνη, που είχε βγάλει όλα τα άπλυτα στη φόρα. Όλοι αυτοί που διαρρηγνύουν τώρα τα ιμάτιά τους για την ελευθερία του Τύπου δεν είπαν κουβέντα για τον Βαξεβάνη. Έλεγαν πως προσβάλλει τη γυναίκα μεγαλοτραπεζίτη».

«Δεν είναι δυνατόν όλοι αυτοί που κάθε χρόνο έπαιρναν 6-10-15 αέρα τζάμπα χρήματα από το ΚΕΕΛΠΝΟ άμα τους βγάζεις τα άπλυτα στη φόρα να σε λένε "γιδοβοσκό", "αναρχοάπλυτο", "σκύλο" κλπ…» συνέχισε ο κ. Πολάκης, για να προσθέσει: «Αντιθέτως, εμένα μου έχουν κάνει ένα κάρο αγωγές οι διάφοροι συνάδελφοί σας που ταΐζονταν κανονικά και με μηνιάτικο από σύστημα ΚΕΕΛΠΝΟ που είχαν οι Αβραμόπουλος, Γεωργιάδης και Βορίδης. Μέσα από αυτό το τάισμα έτρωγε και η κυρία Στουρνάρα και μας έκανε μήνυση, επειδή απεντάξαμε το πρόγραμμα καρκίνου από προηγούμενο ΕΣΠΑ, γιατί δεν προλάβανε να τα φάνε όλα. Εσάς άμα σας λένε σκύλους να τους λέτε να σας λένε και γάλους. Αλλά που να ήξερα τότε ότι οι 9 στους 10 από αυτούς που τους δίναμε συνέντευξη για την κυρία Στουρνάρα ταΐζονταν με το μήνα από το ΚΕΕΛΠΝΟ και έκαναν αυτή την αντεπίθεση».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, επανέλαβε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση: «Όσο και να τα κρύψετε, όλα θα βγουν στη φόρα. Και αν είχαμε και μια Δικαιοσύνη που λειτουργούσε γρηγορότερα, κάποιοι θα έβλεπαν τον κόσμο ριγέ, γιατί θα έπρεπε να είναι πίσω από τα κάγκελα. Αλλά θα έρθει κι αυτή η ώρα»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...