Κόσμος

Μεξικανός υπ. Οικονομίας: Εντός 48 ωρών θα ξεκαθαριστεί το μέλλον του Καναδά στη NAFTA

Τον Αύγουστο, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ και το Μεξικό κατέληξαν σε μία προκαταρκτική συμφωνία. Ο Καναδάς, το Μεξικό και οι ΗΠΑ βρίσκονται σε συνομιλίες για περίπου έναν χρόνο, προκειμένου να εκσυγχρονίσουν τη NAFTA.

Εντός 48 ωρών θα έχει ξεκαθαριστεί εάν ο Καναδάς θα συμμετέχει στην εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ και το Μεξικό, στο πλαίσιο αναθεώρησης της NAFTA, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας του Μεξικού, Ιλντεφόνσο Γκουαχάρδο.

«Μέσα στις επόμενες 48 ώρες, θα μάθουμε εάν θα προχωρήσουμε με το κείμενο της τριμερούς συμφωνίας» ή θα πρέπει να προβούμε σε κείμενο διμερούς συμφωνίας, σημείωσε ο ίδιος, μιλώντας σε βουλευτές του Μεξικού την Παρασκευή.

Την ίδια ώρα, ο εκλεγμένο πρόεδρος του Μεξικού, Αντρέ Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ, ανέφερε ότι ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό είχε ζητήσει τη μεσολάβησή του στις αμερικανικές Αρχές για συμφωνία. Ο Ομπραδόρ, όπως είπε, συμφώνησε, επιμένοντας ότι η συμφωνία θα έπρεπε να είναι τριμερής.

Για την πιθανότητα ο Καναδάς να «χτίσει» πάνω στη διμερή εμπορική συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ των ΗΠΑ και του Μεξικού, είχε μιλήσει άλλωστε και ο Καναδός πρωθυπουργός.

«Σίγουρα, το γεγονός ότι πολλοί από τους διαπραγματευτές μας, πολλοί από τις ομάδες μας, θα είναι στη Νέα Υόρκη την ίδια ώρα σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό οι συζητήσεις να συνεχιστούν με εποικοδομητικό, αλλά λιγότερο επίσημο τρόπο», είχε πει ο Τριντό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...