Κόσμος

Κλέφτες για κλάματα αντί να πουλήσουν σκεύος αξίας €13,5 εκατ. έφαγαν σε αυτό το γεύμα τους (βίντεο)

Σκεύος αξίας 13,5 εκατ. ευρώ άρπαξαν δύο κλέφτες από μουσείο στην Ινδία αλλά αντί να το πουλήσουν αποφάσισαν απλά να απολαύσουν το γεύμα τους μέσα σε αυτό.

Οι δύο άνδρες φέρονται να διέρρηξαν μουσείο σε πόλη της βόρειας Ινδίας περνώντας μέσα από έναν αγωγό εξαερισμού.

Στη συνέχεια άρπαξαν ένα χρυσό σκεύος μια χρυσή κούπα στολισμένη με σμαράγδια.

Το τριών «ορόφων» σκεύος ήταν φτιαγμένο από καθαρό χρυσό και ζυγίζει περίπου 2 κιλά. Σύμφωνα με την αστυνομία μόνο ο χρυσός αξίζει περισσότερα από 130.000 ευρώ ενώ το σκεύος θα μπορούσε να πουληθεί μέχρι και για περισσότερα από 13,5 εκατ. ευρώ σε δημοπρασία στο Ντουμπάι.

Αντί γι' αυτό, όμως, οι δύο ληστές πήγαν στη Βομβάη με αεροπλάνο και έμειναν σε ξενοδοχείο όπου και απόλαυσαν δύο φορές φαγητό μέσα στο σκεύος.

Οι ληστές, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ήθελαν να βρουν αγοραστές στη Βομβάη αλλα όταν δεν τα κατάφεραν, επέστρεψαν στην πόλη στην οποία είχαν πραγματοποιήσει τη ληστεία όπου και τελικά συνελήφθησαν.

Αστυνομικές πηγές είπαν, επίσης, ότι οι δύο ληστές ήθελαν να κλέψουν και ένά επίχρυσο Κοράνι αλλά έκαναν πίσω όταν άκουσα το κάλεσμα για προσευχή από έναν κοντινό τζαμί «οπότε και φοβήθηκαν».

«Ήταν ερασιτέχνες. Ήθελαν απλά να απολαύσουν λίγη από την καλή ζωή. Ο ένας από τους δύο είχε εντυπωσιαστεί από το χρυσό σκεύος σε επίσκεψή του στο μουσείο πριν από μερικούς μήνες και ήθελε απλά να νιώσει όπως όλοι όσοι τρώνε με χρυσά κουτάλια» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

https://youtu.be/NpnvPu2CP0M

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...