Κόσμος

Η Αεροπορία της Τουρκίας... κλείνει τις πόρτες στις γυναίκες πιλότους

Ερντογάν και Χουλουσί Ακάρ φαίνεται πως θέλουν τις γυναίκες μόνο για το σπίτι, καθώς η Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας ανακοίνωση την απόφαση της να σταματήσει να δέχεται γυναίκες υποψηφίους για το πρόγραμμα πιλότων της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Turkish Sözcü, η τουρκική Πολεμική Αεροπορία, η οποία το 1937 είχε την πρώτη γυναίκα πιλότο μαχητικού αεροσκάφους παγκοσμίως, ανακοίνωσε ότι δεν θα προσλαμβάνει πλέον γυναίκες πιλότους.

Η Πολεμική Αεροπορία έθεσε προϋποθέσεις μόνο για τους άνδρες υποψηφίους στην τελευταία προκήρυξη για νέους πιλότους ζητώντας μονάχα άνδρες αποφοίτους 4ετούς προγράμματος πανεπιστημιακών σπουδών.

Τα νέα προκάλεσαν έκπληξη και αποτελούν μια μεγάλη οπισθοδρόμηση για την θέση της γυναίκας στην Τουρκική κοινωνία, το οποίο είναι αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας πολιτικής που ασκεί ο Ερντογάν.

Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό μια γυναίκα, η Esra Özatay, διορίστηκε αρχηγός της αεροπορικής ομάδας επιδείξεων της Τουρκικής Αεροπορίας και η Sabiha Gökçen έγινε η πρώτη γυναικά πιλότος μαχητικού αεροσκάφους στην παγκόσμια στρατιωτική ιστορία το 1937.

Ομάδες για τα δικαιώματα της γυναίκας ήδη έχουν αντιδράσει σφοδρότατα στην απόφαση, ασκώντας δριμεία κριτική στην Πολεμική Αεροπορία και το Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας.

Η Esra Ozatay, διοικητής της ομάδας ακροβατικών επιδείξεων της Τουρκικής ΠΑ.

Πηγή Ahval

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...