Κυβέρνηση

«Επιχείρηση» διαλύστε τον Ελληνισμό: «Σχίσμα» Εκκλησίας-Κράτους προανήγγειλλε ο Τσίπρας - Στο στόχαστρο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η Ορθοδοξία, η ιστορία και οι παραδόσεις

Τελικά οι ΣΥΡΙΖαίοι έχουν βάλει ως στόχο να διαλύσουν τον Ελληνισμό. Είμαστε υπερβολικοί; Ας ξεκινήσουμε. Ξεπουλάνε την Μακεδονία μας. Περνάνε νόμους υπέρ των ομόφυλων ζευγαριών. Αποποινικοποιούν την κάνναβη, για ιατρικούς λόγους βέβαια, όπως λένε αυτοί πάντα.

Επιτρέπουν την δημιουργία σωματείου ΛΟΑΤΚΙ στην αστυνομία. Προτείνουν να διδάσκονται στα σχολεία μαθήματα για την ομοφυλοφιλία. Βουλευτές και υπουργοί συμμετέχουν στα gay parade, ενώ ταυτόχρονα υβρίζουν όλους όσοι συμμετέχουν στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία.

Χθες όπως σας έχει ήδη ενημερώσει εκτενώς με το ρεπορτάζ του το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, έπνιξα με τα χημικά δεκάδες Ελλήνων, ενώ έριξαν ανελέητο ξύλο, καθώς τα συνθήματα όπως Μακεδονία ξακουστή του Αλεξένδρου η χώρα και η εμφάνιση με το αστέρι της Βεργίνας, όπως φαίνεται ενόχλησε τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Νομίζατε ότι τελειώσαμε; Οχι. Το τελειωτικό χτύπημα έρχεται κατά της Ορθοδοξίας μας.

Την προώθηση του διαχωρισμού Κράτους – Εκκλησίας, μέσω της επικείμενης συνταγματικής αναθεώρησης, σχεδιάζει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Χθες η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού ήταν ξεκάθαρη.

Από τον Οκτώβριο αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες της Συνταγματικής Αναθεώρησης ανακοίνωσε, κατά την ομιλία του στο πλαίσιο των εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ, ο Αλέξης Τσίπρας, για να υλοποιηθούν μεταρρυθμίσεις οι οποίες, όπως τις χαρακτήρισε, είναι αναγκαίες και υπερώριμες.

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το σημείο στο οποίο ανέφερε ότι, στο πλαίσιο της συζήτησης για τη συνταγματική αναθεώρηση, θα εξεταστεί ο εξορθολογισμός των σχέσεων αλλά και οι διακριτοί ρόλοι μεταξύ Εκκλησίας και Κράτους, αναφέρουν tanea.gr.

«Σκοπεύει με την Συνταγματική Αναθεώρηση να επιτευχθεί η διεύρυνση της Δημοκρατίας, η ενίσχυση της προστασίας των κοινωνικών δικαιωμάτων και των δημοσίων αγαθών, καθώς και η κατάργηση των προστατευτικών ρυθμίσεων για υπουργούς και βουλευτές που προσβάλλουν τους έλληνες πολίτες» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ενώ συμπλήρωσε ότι μεγάλος στόχος του είναι η Συνταγματική Αναθεώρηση να συμβάλει ουσιαστικά στην μεγάλη προσπάθεια για την αποκατάσταση των σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτών και των κρατικών θεσμών, μεταξύ πολιτών και πολιτικής.

Το άνοιγμα της συζήτησης για τον χωρισμό Εκκλησίας – Κράτους, αν δεν πρόκειται για μια ακόμη πολιτική απάτη του ΣΥΡΙΖΑ, θα ανοίξει πολλά μέτωπα. Ο Τσίπρας με την κίνηση αυτή επιχειρεί να ανοιχτεί στον προοδευτικό χώρο που θέλει αλλαγές στο θέμα αυτό. Αδιαφορεί για όσους δεν επιδιώκουν διακριτούς ρόλους καθώς πιστεύει ότι πρόκειται για ψηφοφόρους της Δεξιάς.

Ρίχνει επίσης το μπαλάκι στην Κεντροαριστερά για το τι θα κάνει όταν τεθούν αυτά τα θέματα. Ομως, αναμένεται να υπάρξουν έντονες αντιδράσεις στις τάξεις της Εκκλησίας και να ανοίξει ένα μέτωπο, που θα είναι μεγάλο ή μικρό ανάλογα με τα ζητήματα που θα πέσουν στο τραπέζι. Και θα έχει ενδιαφέρον να δει κανείς πώς θα διαμορφωθούν οι σχέσεις του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο που μέχρι σήμερα είναι άριστες.

Το ζήτημα είναι ότι για άλλη μία φορά οι ΣΥΡΙΖαίοι χτυπάνε αλύπητα τον Ελληνισμό. Βήμα-βήμα θέλουν να ισοπεδώσουν τα πάντα.

Ορθοδοξία, ιστορία και παραδόσεις βρίσκονται στη μέγγενη του ψευτοπροοδευτισμού και ψευτοφιλελευθερισμού.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ