Κόσμος

«Εκρηξη» Τραμπ στη συνάντηση με Μακρόν - Ξέσπασε στον Γάλλο, για τις πολιτικές της ΕΕ

Σε προηγούμενες συναντήσεις τους, υπήρχαν αγκαλιές και φιλοφρονήσεις. Αυτή τη φορά όμως, τα πράγματα ήταν διαφορετικά στο τετ α τετ του Ντόναλντ Τραμπ με τον Εμανουέλ Μακρόν, στη Νέα Υόρκη.

Ο Αμερικανός «ξέσπασε και παραληρούσε» για το εμπόριο, στη συνάντηση που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο, σύμφωνα με υψηλόβαθμη διπλωματική πηγή που επικαλείται το CNN. Ο Τραμπ, επιτέθηκε στην ΕΕ- στο πρόσωπο του Μακρόν- για τις πολιτικές της σε αυτόν τον τομέα, υποστηρίζοντας ότι είναι χειρότερες από τις κινεζικές.

Ο Τραμπ «εξερράγη» στη συνάντηση που έγινε στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, σύμφωνα με την πηγή. Από την πλευρά του, ο Μακρόν έδειξε σεβασμό στον Αμερικανό και αντέκρουσε κάποια από τα επιχειρήματα, αλλά προχώρησε τη συζήτηση σε άλλα θέματα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. «Η σχέση τους δεν ήταν αυτή που υπήρξε κάποτε» ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά η ίδια πηγή.

Πάντως, την επόμενη της συνάντησης, ο Μακρόν «απάντησε» στον Τραμπ, από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, επικρίνοντας την αμερικανική κυβέρνηση για τη στάση της απέναντι στο Ιράν, την κλιματική αλλαγή, τη μετανάστευση και την ειρήνη στη Μέση Ανατολή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...