Οικονομία

Διαψεύδει την πώληση της Chipita ο Σπ. Θεοδωρόπουλος

Ανυπόστατα και χωρίς έδαφος χαρακτήρισε ο ισχυρός άνδρας της Chipita, Σπύρος Θεοδωρόπουλος, τα σενάρια περί πώλησης της εταιρείας που ίδρυσε. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Capital.gr "διαψεύδω μετά βδελυγμίας ότι η Chipita πωλείται".

Ο κ. Θεοδωρόπουλος από την πρώτη στιγμή που το Capital.gr αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον της Mondelez για την Chipita, το είχε διαψεύσει κατηγορηματικά, κάτι το οποίο κάνει και με τις σημερινές του δηλώσεις.

Σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα ο όμιλος Chipita είναι ένα βήμα πριν την πώλησή του στη Mondelēz καθώς υπογράφηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, σύμβαση αγοραπωλησίας για το 100% των μετοχών της μητρικής έναντι τιμήματος που ξεπερνά ελαφρώς το 1 δισ. ευρώ, ενώ ο αγοραστής αναλαμβάνει και τον δανεισμό του ομίλου.

Η Mondelēz κατέθεσε δεσμευτική προσφορά, η οποία κρίθηκε ικανοποιητική και υπογράφηκε σύμβαση αγοραπωλησίας (SPA) των μετόχων της Chipita.

Το τελικό τίμημα ενδέχεται να διαφοροποιηθεί μετά την ολοκλήρωση του λεπτομερούς οικονομικού και νομικού ελέγχου. Ερώτημα αποτελεί αν η αλλαντοβιομηχανία Νίκας εξαιρέθηκε ή όχι τελικώς από τη συμφωνία.

Η πλευρά Θεοδωρόπουλου επιθυμεί να διατηρήσει την αλλαντοβιομηχανία, επομένως, ακόμη και αν δεν εξαιρέθηκε, είναι πιθανό σε δεύτερη φάση να πωληθεί από τη Mondelēz στον επιχειρηματία.

Οι μέτοχοι της Chipita (Olayan Group, Σπ. Θεοδωρόπουλος, Αχ. Φώλιας, Στ. Φρέρης, Μ. Χατζάκου) θα αποεπενδυθούν με ικανοποιητικό κέρδος.

Σημειώνεται πάντως, πως σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr το ενδιαφέρον της Mondelez παραμένει σε ισχύ, ενώ έχει υποβάλει και δεσμευτική προσφορά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...