ΗΠΑ

Β-1: Πρώτα αναβάθμιση και έπειτα... απόσυρση (βίντεο)


Η Πολεμική Αεροπορία προγραμματίζει ένα πλάνο ανάπτυξης δύο φάσεων για τα βομβαρδιστικά Β1. Στην πρώτη φάση, περιλαμβάνονται σχέδια αναβάθμισης του βομβαρδιστικού ενώ η δεύτερη φάση επικεντρώνεται στην προετοιμασία μετάβασης από το Β-1 στο νέο stealth βομβαρδιστικό που θα έρθει τα επόμενα χρόνια.

Αυτές οι δύο φάσεις, αν και με την πρώτη ματιά φαίνονται αντιφατικές μεταξύ τους, εντούτοις είναι αλληλένδετες προσπάθειες, σχεδιασμένες να μεγιστοποιήσουν τη δύναμη του Β-1, μέχρι αυτό να αντικατασταθεί από το νέο βομβαρδιστικό B-21, μια μετάβαση που θα γίνει όσο το δυνατόν πιο ομαλά, που είναι και ο στόχος της δεύτερης φάσης αυτού του προγράμματος.

Η Emily Grabowski, εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας, δήλωσε πως μόλις τεθεί σε λειτουργία ο απαιτούμενος αριθμός βομβαρδιστικών Β-21, τότε τα παλαιότερα Β-1 θα αποσυρθούν, χωρίς όμως να έχουν οριστεί ακριβείς ημερομηνίες.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, εκτελεί τακτικές διαρθρωτικές επιθεωρήσεις, δοκιμές και απαραίτητες επισκευές για να εξασφαλίσει ότι η πλατφόρμα θα παραμείνει λειτουργικά βιώσιμη μέχρι να λειτουργήσει επαρκής αριθμός B-21.

Το νέο βομβαρδιστικό αναμένεται να εμφανιστεί στα μέσα της δεκαετίας του 2020 και ενώ η Πολεμική Αεροπορία δεν έχει καθορίσει χρονοδιάγραμμα, είναι λογικό ότι το Β-1 δεν πρόκειται να αποσυρθεί πριν το 2030.

Όσον αφορά την αναβάθμιση του βομβαρδιστικού B-1, οι τεχνικές επιθεωρήσεις είναι οι πιο εντατικές σύμφωνα με αξιωματικούς της Αεροπορίας, όπου δίνονται στο αεροσκάφος νέα αερο-ηλεκτρονικά συστήματα, τεχνολογία επικοινωνιών.

Όσον αφορά τους κινητήρες, αυτοί ανακατασκευάζονται για να διατηρήσουν τις αρχικές τους προδιαγραφές απόδοσης, ενώ το B-1 αποκτά νέα συστήματα στόχευσης και πληροφοριών, νέες οθόνες αεροσκάφους και συνδέσεις επικοινωνίας για κοινή χρήση δεδομένων πτήσης.

Μια άλλη αναβάθμιση που ονομάζεται “Ολοκληρωμένη Ενσωμάτωση Στόχευσης” και συνδέει τη μονάδα ελέγχου στόχευσης και τη ροή βίντεο στις οθόνες πιλοτηρίου B-1.

Το βομβαρδιστικό θα είναι επίσης σε θέση να φέρει μεγαλύτερη ποσότητα βομβών καθώς και αυτές θα αναβαθμιστούν.

Το B-1 μπορεί να πιάσει ταχύτητες MACH 1.25 στα 40.000 πόδια μέχρι 60.000 πόδια, που είναι το όριο. Διαθέτει ευρύ φάσμα βομβών και τύπους πυρομαχικών όπως το GBU-31, GBU-38 και GBU-54, αλλά και το GBU-39.

Δείτε εκπληκτικό βίντεο του βομβαρδιστικού Β-1 εν δράσει:
https://www.youtube.com/embed/6r3pPFzpzaw

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...