Οικονομία

Αρνητικά μηνύματα από το road show στο Λονδίνο για την Ελλάδα – Ανησυχούν για τις τράπεζες και την μακρά προεκλογική περίοδο

Αρνητικά είναι τα μηνύματα από το road show του ελληνικού χρηματιστηρίου στο Λονδίνο που πραγματοποιείται μεταξύ 19 και 20 Σεπτεμβρίου 2018. 

Με βάση ασφαλείς πληροφορίες και παρά την μεγάλη συμμετοχή των ξένων επενδυτών περί τα 90 διεθνή funds συμμετέχουν τα συμπεράσματα που εξάγονται προκαλούν έντονο προβληματισμό 

1)Τα διεθνή funds υποστηρίζουν ότι ο νούμερο ένα κίνδυνος στην Ελλάδα σήμερα είναι η μακρά προεκλογική περίοδος.

Σε διάφορες συναντήσεις Ελλήνων με διεθνή funds σχεδόν μονότονα αναφερόταν ότι «η μακρά προεκλογική περίοδος κάνει ζημία στα σχέδια για επενδύσεις ξένων στην Ελλάδα».

Εν μέσω πόλωσης και προεκλογικής περιόδου, οι επενδυτές θα επιχειρήσουν να κάνουν deal με την επόμενη κυβέρνηση και όχι την απερχόμενη.

Οπότε είναι πολύ πιθανό – βέβαιο για άλλους – ότι θα μπουν στον πάγο κινήσεις, επενδυτικά σχέδια και άλλα project που υπάρχουν για την Ελλάδα.

2)Το δεύτερο στοιχείο που χρήζει πολύ μεγάλης προσοχής και επισημάνθηκε από πολλούς διεθνείς επενδυτές όπως Barclays, Invesco, Blackstone κ.α. ήταν ότι αμφισβητούν την ικανότητα των ελληνικών τραπεζών όχι μόνο να πιάσουν τους στόχους μείωσης των NPEs αλλά να πετύχουν και τους προϋπολογισμούς χρήσης. 

Ήταν σχεδόν εντυπωσιακό το γεγονός ότι η πλειονότητα των διεθνών επενδυτών πιστεύει ότι οι ελληνικές τράπεζες θα καταλήξουν σε αυξήσεις κεφαλαίου, ώστε να πιάσουν τους στόχους μείωσης των NPEs.

Μάλιστα τονίζουν ορισμένοι ότι «τέλη Σεπτεμβρίου σε λίγες ημέρες οι ελληνικές τράπεζες θα καταθέσουν τους στόχους μείωσης των NPEs των προβληματικών ανοιγμάτων και οι νέοι στόχοι που έχουν αναπροσαρμοστεί λόγω απαίτησης του SSM θα δημιουργήσουν ακόμη μεγαλύτερη αμφιβολία για την επίτευξη τους»

Οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να πείσουν ότι επιτυγχάνουν τους στόχους μείωσης των NPEs και ότι επιτυγχάνουν τους στόχους των προϋπολογισμών τους.

Σε ερωτήσεις εάν είναι στην τρέχουσα συγκυρία οι τράπεζες επενδύσιμες η σχεδόν μονότονη απάντηση που έδωσαν τα διεθνή funds είναι ότι όσο ελλοχεύει ο κίνδυνος αυξήσεων κεφαλαίου οι ελληνικές τράπεζες δεν μπορούν να είναι επενδύσιμες»

Κάποιες κινήσεις trading θα δικαιολογούνται ειδικά ότι υποχωρούν οι μετοχές κάποια χαρτοφυλάκια να προβαίνουν σε σποραδικές τοποθετήσεις.

Συμπέρασμα

Από το road show του ελληνικού χρηματιστηρίου στο Λονδίνο με την παρουσία 90 διεθνών επενδυτών εξάγεται το συμπέρασμα ότι δεν θεωρούν την Ελλάδα επενδύσιμη.
Ανησυχούν για τις τράπεζες, ανησυχούν για την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

Τα μηνύματα των ξένων για την Ελλάδα δεν είναι ενθαρρυντικά και αυτή η εξέλιξη πρέπει να κινητοποιήσει την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα γιατί οι ξένοι δεν πιστεύουν το ελληνικό story.

bankingnews.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...