Αθλητισμός

Αμερικανός μεγιστάνας θέλει να αγοράσει την Τσέλσι από τον Αμπράμοβιτς

Σε αμερικανικά χέρια ενδέχεται να περάσει η ιδιοκτησία της Τσέλσι μιας και βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ο Πολ Αλεν ενδιαφέρεται να αγοράσει τις μετοχές του Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Ο Ρώσος μεγιστάνας βρίσκεται σε κόντρα με τις βρετανικές αρχές και εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να παραχωρήσει τις μετοχές του στην Τσέλσι.

Ο Αμπράμοβιτς είναι έντονα δυσαρεστημένος από την αλλαγή πλεύσης της βρετανικής κυβέρνησης, η οποία ουσιαστικά «πάγωσε» την ανανέωση ή την έκδοση νέας βίζας του τον περασμένο Μάιο και έχει μήνες να εμφανιστεί στο Λονδίνο. Αυτό είχε σαν συνέπεια να παγώσουν τα σχέδια για την ανάπλαση του «Στάμφορντ Μπριτζ». Επιπλέον, η περιουσία του Ρώσου ολιγάρχη δέχτηκε ένα γερό χτύπημα όταν έχασε σχεδόν μισό εκατομμύριο λίρες σε μια μέρα εξαιτίας της εκτόξευσης της τιμής του πετρελαίου.

Παρόλο που ο 51χρόνος μεγιστάνας φέρεται να απέρριψε πρόταση ύψους 2,6 δισεκατομμυρίων ευρώ για την αγορά του συλλόγου και η διοίκηση της Τσέλσι διαψεύδει πως ο σύλλογος είναι προς πώληση, το Bloomberg αναφέρει πως ο Αμπράμοβιτς απευθύνθηκε στην αμερικανική τράπεζα «Raine Group» στη Νέα Υόρκη, ώστε να λειτουργήσει συμβουλευτικά στη πιθανότητα μερικής ή ολικής πώλησης του συλλόγου. Για το τελευταίο ενδεχόμενο, πηγές από το περιβάλλον του κοστολογούν την αγγλική ομάδα στα 3.4 δισ. ευρώ.

Στο μεταξύ αγγλικά ΜΜΕ, αναφέρουν τον Πολ Αλεν, ιδιοκτήτη των Πόρτλαντ Μπλέιζερς στο NBA, των Seattle Swahawks στο NFL και συνιδρυτή των Windows με τον Μπιλ Γκέιτς, ως έναν πιθανό υποψήφιο για την αγορά της λονδρέζικης ομάδας. Παράλληλα, ενδιαφέρον έχει επιδείξει και ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Βρετανία, ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ.

Σύμφωνα με το Euro United, o 65χρόνος Αμερικανός συναντήθηκε τον Σεμπτέμβριο με τον Πίνι Ζαχάβι και οι δύο άντρες συζήτησαν την πιθανότατα εξαγοράς από τον Αμπράμοβιτς της Τσέλσι. Ο Ισραηλινός μάνατζερ συνδέεται με φιλική σχέση με τον Ρώσο και μάλιστα είχε διαμεσολαβήσει στην αγορά της Τσέλσι από τον Αμπράμοβιτς το 2003.

Ο Αμπράμοβιτς, εκτός από τα 190 εκατ. ευρώ για την αγορά των «μπλε» το 2003, είχε επενδύσει ακόμα 1.2 δισ. ευρώ ως εσωτερικό δάνειο για να καλύπτει τις ετήσιες ανάγκες της ομάδας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...