Αρχείο

Μεγάλη ήττα για τους άθεους - Το ΣτΕ είπε «όχι» στο κατέβασμα των εικόνων - (upd)

(Νεότερη ενημέρωση)

Με την απόφαση του δικαστηρίου με την οποία απορρίφθηκε το αίτημα για «απόσυρση» των εικόνων από την αίθουσα όπου συνεδρίασε η ολομέλεια του ΣτΕ, συζητήθηκαν ενώπιον των δικαστών οι 5 αιτήσεις ακυρώσεις που αφορούν το μάθημα των θρησκευτικών, την υποχρεωτική προσευχή και τον εκκλησιασμό.

Το αίτημα απερρίφθη με ψήφους 30-6.

Στην συζήτηση παρέστη και ο Τζέισον Αντιγόνη που είχε  ζητήσει στο παρελθόν από τη δικαιοσύνη να μην αναφέρεται το φύλο του στην ταυτότητα. Μαλιστα μετά τη λήξη της διαδικασίας φωτογραφήθηκε έξω από το ανώτατο δικαστήριο.

Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει η Ένωση Αθέων,  η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕλΕΔΑ) και 24 γονείς μαθητών, ενώ παρεμβάσεις  υπέρ του μαθήματος των  θρησκευτικών και κατά των  σχετικών υπουργικών αποφάσεων έχουν καταθέσει    η Εκκλησία της Ελλάδας, η Εκκλησία της Κρήτης και   ο «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Θεολόγων «Καιρός» για την Αναβάθμιση της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης».

Οι δυο πλευρές διασταύρωσαν τα ξίφη τους για τον τρόπο και το περιεχόμενο της διδασκαλίας των Θρησκευτικών στο δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο ενώ μεγάλο μέρος της συζήτησης αναλώθηκε στο θέμα της κατοχύρωσης της θρησκευτικής ελευθερίας. Οι προσφεύγοντες επέμειναν ότι το μάθημα των Θρησκευτικών δεν πρέπει να είναι τόσο θρησκειολογικό και πως πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη για απαλλαγή των μαθητών από τον Εκκλησιασμό

 

(Αρχικό κείμενο)Δυστυχώς, το σχέδιο για την πλήρη αποχριστιανοποίηση της Ελλάδας, την εθνική και θρησκευτική αλλοτρίωση των Ελλήνων, εφαρμόζεται κατά γράμμα. 

Η Ένωση Αθέων ζήτησε την αφαίρεση της εικόνας της Παναγίας από το Συμβούλιο της Επικρατείας ενόψει της συζήτησης που θα διεξαχθεί σήμερα για την ακύρωση του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία.

Σήμερα, με προεδρεύοντα τον αντιπρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Αθανάσιο Ράντο και εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Παρασκευή Μπραίμη, θα συζητηθούν στην Ολομέλεια του ΣτΕ πέντε αιτήσεις ακύρωσης για το μάθημα των θρησκευτικών και το περιεχόμενο του στα σχολεία τον υποχρεωτικό εκκλησιασμό και την καθημερινή προσευχή στα σχολεία, τον τρόπο απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών, κ.ά.

Παράλληλα, έχουν κατατεθεί στο ΣτΕ παρεμβάσεις υπέρ του μαθήματος των θρησκευτικών, κ.λπ.

Συγκεκριμένα, στο ΣτΕ έχουν προσφύγει η Ένωση Αθέων, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕλΕΔΑ) και 24 πολίτες (γονείς κ.λπ.).

Παρεμβάσεις υπέρ του μαθήματος των θρησκευτικών και κατά των αντίθετων υπουργικών αποφάσεων έχουν καταθέσει η Εκκλησία της Ελλάδας, η Εκκλησία της Κρήτης και ο «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Θεολόγων «Καιρός» για την Αναβάθμιση της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης».

Τόσο στις αιτήσεις ακύρωσης όσο και στις παρεμβάσεις τίθενται ζητήματα κατοχύρωσης της θρησκευτικής ελευθερίας σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το άρθρο 16 του Συντάγματος που αφορά την Παιδεία, κ.λπ.

Το αίτημα για να αφαιρεθούν σήμερα τα θρησκευτικά σύμβολα από την δικαστική αίθουσα της Ολομέλειας του ΣτΕ κατά την συζήτηση των αιτήσεων ακυρώσεως για το μάθημα των θρησκευτικών, κατατέθηκε σήμερα από τον δικηγόρο Βασίλειο Σωτηρόπουλο, ο οποίος εκπροσωπεί την Ένωση Αθέων και 5 γονείς.

Πάντως, σύμφωνα με τα νομοθετικά και νομολογιακά δεδομένα δεν διαφαίνεται να γίνει δεκτή η αίτηση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ