Ένοπλες Συρράξεις

Έρχονται αντίποινα για την δολοφονία του Α. Ζαχαρτσένκο - 120 χιλιάδες άτομα απαιτούν εκδίκηση - «Θέλουμε ένωση με την Ρωσία»

Το τελευταίο αντίο στον ηγέτη της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ» Αλεξάντερ Ζαχαρατσένκο που δολοφονήθηκε την Παρασκευή λένε πάνω από 120.000 πολίτες.

Χιλιάδες ανθρωποι συρρέουν αυτή την στιγμή, για να πουν το ύστατο χαίρε. Ο κεντρικός δρόμος είναι κλειστός, ενώ πολίτες όλων των ηλικιών τοποθετούν στον τόπο του εγκλήματος λουλούδια.

Στην τελετή παρευρίσκονται ο υπουργός Άμυνας της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ» Βλαντιμίρ Κονόνωφ και ο επικεφαλής της δημοκρατίας, Ντμίτρι Τραπέζνικοφ.

Αντιπροσωπείες έχουν καταφθάσει από την Ρωσία, την Κίνα, την Ν. Οσετία και την Αμπχαζία.

Το κλίμα στις τάξεις των πολιτών είναι εκρηκτικό, καθώς ζητάνε εκδίκηση για την άνανδρη δολοφονία του Αλεξάντερ Ζαχαρατσένκο.

"Αυτή η πράξη δεν πρόκειται να συγχωρεθεί, οι ενοχοι θα τιμωρηθούν, ειδικά αυτοί που διέταξαν την δολοφονία του".

Η συγκεκριμένη ενέργεια έχει φέρει τα άκρως αντίστροφα αποτελέσματα, καθώς συσπείρωσε ακόμα περισσότερο τους πολίτες της Λαϊκής Δημοκρατίας.

''Στο τέλος, ότι και να γίνει, θα ενωθούμε με την Ρωσία, βροντοφωνάζουν οι δεκάδες πολίτες''

Δείτε βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=qCBb9Lja8u4

Oπως σας αναφέραμε χθες, ουκρανικά στρατεύματα μετακινούνται συνεχώς παραβιάζοντας τα σύνορα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέντσκ, ενώ μετακινήσεις έχουμε και από την πλευρά των ρωσόφωνων με βαρέα οχήματα μάχης, ΤΟΜΑ, άρματα κτλπ.

Όλα αυτά έλαβαν χώρα αμέσως μετά το περιστατικό με την εκτέλεση, στην ουσία, με χρήση εκρηκτικών σε καφέ–μπαρ του ηγέτη της Λαϊκής Δημοκρατίας, Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο, από μέλη των μυστικών υπηρεσιών του Κιέβου με συνδρομή δυτικών υπηρεσιών.

Αρκετές τοπικές πηγές ανέφεραν ότι μεγάλη σε έκταση ουκρανική φάλαγγα με θωρακισμένα, ξεκίνησε διασχίζοντας τη διαχωριστική γραμμή που χωρίζει τις ουκρανικές δυνάμεις και τις ρωσόφωνες παραστρατιωτικές δυνάμεις DNR και LNR.

Την ίδια στιγμή έχει ήδη ανακοινωθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην περιοχή της Α.Ουκρανίας.

Αυτό που είναι επιβεβαιωμένο είναι η μεγάλη οργή που διακατέχει τους Ρώσους αξιωματούχους για την άνανδρη δολοφονία Ζαχαρτσένκο με την βοήθεια αμερικανικών υπηρεσιών, όπως πιστεύουν οι ίδιοι.

Το σενάριο της «προσάρτησης” της Α.Ουκρανίας είναι πολύ πιθανό, ενώ οι αρχές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ διαβεβαιώνουν ότι θα συνεχίσουν τη «μάχη» για την προσάρτηση της περιοχής από την Ρωσία, στα πρότυπα της Κριμαίας.

«Η εξωτερική μας πολιτική παραμένει αμετάβλητη. Στόχος είναι η ενοποίηση με τη Ρωσική Ομοσπονδία» ξεκαθάρισε ο γραμματέας της δημοκρατίας Τραπεζνίκοφ, σε γραπτή του δήλωση.

Οι Φιλορώσοι αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως «τρομοκρατικό», ενώ αρκετοί ύποπτοι έχουν ήδη ομολογήσει ότι η επίθεση ενορχηστρώθηκε από την Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ