Πολιτική

Ο λαός μίλησε: Κατακόρυφη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση - «Να μην επικυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών» ζητούν οι Έλληνες

Έρχεται ολοκληρωτική πτώση της κυβέρνησης σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, καθώς αυξάνεται σταθερά η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τα νέα ποσοστά η διαφορά διαμορφώνεται στο 12% και δείχνει αυτοδυναμία της ΝΔ.

Οι χειρισμοί των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε στιγμές κρίσης, η επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών για εκχώρηση της Μακεδονίας, καθώς και η κοινωνική και οικονομική πολιτική της κυβέρνησης είναι προφανές πως δεν έχει ικανοποιήσει τον Ελληνικό λαό.

Όλα δείχνουν πως οι εκλογές είναι κοντά και οι Έλληνες πατριώτες δείχνουν πως δεν θα ανεχθούν την κύρωση ανθελληνικών συμφωνιών που "πουλάνε" την ελληνική ιστορία και πολιτισμική κληρονομιά.

Άνω του 12% διαμορφώνεται πλέον η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου ενώ με αναγωγή η ψαλίδα ανοίγει στο 14%, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της Opinion Poll.

Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει 26,03%, έναντι 13,94% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ με αναγωγή, τα ποσοστά διαμορφώνονται στο 29,91% για τη ΝΔ, έναντι 16,02% του ΣΥΡΙΖΑ.

Εν τω μεταξύ, για την τρίτη θέση δίνεται μάχη μεταξύ Κινήματος Αλλαγής, Χρυσής Αυγής και ΚΚΕ με τα αντίστοιχα ποσοστά να διαμορφώνονται στο 5,60%, 5,4% και 5%.
Εκτός βουλής αναμένεται να τεθούν Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων και ΑΝΕΛ.

Όπως σχολιάζει η εταιρεία, η διαφορά στα ποσοστά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με αναγωγή έχει αυξηθεί κατά μία μονάδα έναντι του Δεκεμβρίου του 2017.  Κατά το διάστημα Φεβρουαρίου – Μαρτίου 2018, υπήρξε μείωση της διαφοράς.

Ωστόσο από εκείνη τη στιγμή και μετά υπάρχει σταδιακή και συνεχής αύξηση της διαφοράς.

Την ίδια ώρα, ενδιαφέροντα είναι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης για ζητήματα οικονομικής και εξωτερικής πολιτικής.

Το 75,5% θεωρεί ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, το 76,9% θεωρεί λάθος τη συνολική πολιτική της κυβέρνησης, το 84% θεωρεί ότι η χώρα συνεχίζει να κινείται στον αστερισμό των μνημονιακών δεσμεύσεων και της επιτροπείας, το 75,8% δηλώνει ότι θα συνεχιστούν οι πολιτικές λιτότητας και το 70% εκτιμά ότι η πολιτική που ακολουθείται θα χειροτερεύσει την οικονομική του κατάσταση.

Επίσης, το 65% ζητά να μην επικυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών από τη Βουλή και το 57,1% θεωρεί την κυβέρνηση βασικά υπεύθυνη για το Μάτι. Παράλληλα, το 56% θεωρεί ότι θα υπάρξει μείωση των συντάξεων ακόμη και αν υπάρξει μια μικρή παράταση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ