Κοινωνία

«Ξέχασαν» για 8 λεπτά την ειδοποίηση αναγγελίας της φωτιάς- Παραποίηση γεγονότων και ανακρίβειες στο πόρισμα του εμπειρογνώμονα!

Παραποίηση γεγονότων και ψέμματα είναι μερικά από τα συμπεράσματα του τεχνικού συμβούλου Ανδριανού  Γκουρμπάτση για την τραγωδία στο Μάτι που άφησε πίσω της 99 νεκρούς και πολλούς εγκαυματίες.

Όπως αναφέρει, άλλαξαν την ώρα αναγγελίας της φωτιάς, καθώς οι αρμόδιοι γνώριζαν από τις 17:10 για την καταστροφή, ενώ ειπώθηκαν και ανακρίβειες για την ένταση του ανέμου. Ο Γκουρμπάτσης ερευνά την υπόθεση της καταστροφής στο Μάτι για λογαριασμό του Αντώνη Φούσα, δικηγόρου οικογενειών των θυμάτων.

Ειδικότερα, ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής «ξέχασε» 8 λεπτά στην ειδοποίηση αναγγελίας της φωτιάς
Όπως αναφέρει, η πραγματική ώρα ειδοποίησης για την αναγγελία της φωτιάς στο κέντρο 199 ήταν στις 16.41 μμ και όχι στις 16.49 όπως δήλωσε ο πρώην Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε τη Πέμπτη 26 Ιουλίου.

«Τα ως άνω 8΄ λεπτά της ώρας, που απεκρύβησαν από τον πραγματικό χρόνο αναγγελίας της προαναφερόμενης πυρκαγιάς, είναι αρκετά μεγάλος για την εξάπλωση της κι εκτιμώ ότι το πιθανότερο έγινε σκόπιμα για να δικαιολογηθούν εγκληματικά λάθη και παραλείψεις των εμπλεκομένων φορέων. Επίσης σε ανακριβή στοιχεία, όπως η ώρα έναρξης και η πραγματική ώρα αναγγελίας της ίδιας ως άνω πυρκαγιάς, στηρίχθηκαν και οι μέχρι σήμερα εκθέσεις - πορίσματα των ειδικών επιστημόνων και φορέων συνεπώς είναι πολύ πιθανόν να έχουν οδηγηθεί σε εσφαλμένα συμπεράσματα οι σχετικές εκθέσεις –πορίσματα».

Επίσης, αναφέρει ότι η φυσική και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου προστασίας του Πολίτη είχε από νωρίς την πλήρη εικόνα του μεγέθους της φυσικής καταστροφής, καθώς ο χειριστής του ελικοπτέρου τύπου Ericsson στις 17.10 δίνει πλήρη εικόνα, και δέκα λεπτά αργότερα και ο χειριστής του δεύτερου ελικοπτέρου BK-117 AC δίνει παρόμοια περιγραφή.

«Κανείς από την Ηγεσία (πολιτική και φυσική) του ΠΣ δεν ενήργησε, δηλαδή ούτε εισηγήθηκε (η φυσική Ηγεσία, που συντόνιζε την πυρκαγιά), ούτε βέβαια έλαβε την απόφαση (η πολιτική Ηγεσία και συγκεκριμένα ο κατά νόμο αρμόδιος, Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας) του προληπτικού μέτρου της οργανωμένης απομάκρυνσης των κατοίκων αρχικά του Ν. Βουτζά και ακολούθως των κατοίκων στον Μάτι».

Όπως σημειώνει, στη συνέντευξη της 26ης Ιουλίου ειπώθηκε ότι η ταχύτητα του ανέμου ήταν 120 χιλιόμετρα την ώρα, ένα ανακριβές στοιχείο καθώς όταν οι ριπές μόνον για ένα δεκάλεπτο και πιο συγκεκριμένα την ώρα 19:20 μμ, όταν δηλαδή είχαν καεί τα θύματα, έφτασαν κατ΄ ανώτατο όριο τα 95 km/h με ελάχιστη ταχύτητα τα 61,2 km/h. Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών κατά το χρόνο έναρξης της πυρκαγιάς η ελάχιστη ταχύτητα του ανέμου ήταν 45,1 km/h (6 μποφόρ), η δεν μέγιστη ήταν 74 km/h ( ριπές 8 μποφόρ). Παρόμοια κινήθηκαν οι άνεμοι μέχρι και τις 19,00, δηλαδή μεταξύ 6 και 8 μποφόρ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...