Κοινωνία

4 λόγοι να επιλέξετε φωτεινή επιγραφή για την επιχείρησή σας

Η off-line διαφήμιση είναι ακόμα εδώ και επιτελεί εξίσου σημαντικό ρόλο με τη διαφήμιση στο διαδίκτυο. Για επιχειρήσεις που έχουν έντονη παρουσία στην τοπική αγορά και απευθύνονται σε καταναλωτές, που μπορούν να τους βρουν και εκτός διαδικτύου, τρόποι διαφήμισης, όπως οι διαφημιστικές επιγραφές, μπορούν να αποδειχτούν ιδιαίτερα αποδοτικοί για την προώθηση του brand και την άμεση προσέλκυση περαστικών που θα μετατραπούν σε πελάτες. Επιπλέον, οι πινακίδες έχουν και διακριτική λειτουργία, ώστε να ενημερώσουν για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες κάποιας επιχείρησης και να αυξήσουν το brand awareness. Οι επιγραφές αυτές μπορούν να είναι απλές μεταλλικές επιγραφές, αλλά και να περιλαμβάνουν πιο σύνθετες κατασκευές, όπως ανάγλυφα γράμματα, πυλώνες ή φωτεινές επιγραφές. Από όλα αυτά τα είδη έχει αποδειχτεί ότι τη μεγαλύτερη επίδραση έχουν οι φωτεινές επιγραφές. Οι λόγοι για να τις επιλέξετε εκτίθενται στη συνέχεια.

Στοιχείο εντυπωσιασμού

Ένα πρόβλημα με τις διαφημιστικές επιγραφές είναι ότι συχνά περνούν απαρατήρητες, ενώ πολλές φορές στην προσπάθειά τους να εντυπωσιάσουν τον περαστικό καταλήγουν να είναι παραφορτωμένες και υπερβολικές επιτυγχάνοντας το αντίθετο αποτέλεσμα. Όμως, οι φωτεινές επιγραφές ξεπερνούν αυτόν τον σκόπελο: εντυπωσιάζουν χωρίς να δείχνουν υπερβολικές. Το φως τραβάει την προσοχή του περαστικού χωρίς ιδιαίτερο κόπο, έτσι ώστε να αποτυπωθεί η πινακίδα στο υποσυνείδητο του καταναλωτή και μάλιστα χωρίς καμία υπερβολή και κιτς αισθητική.

Ανάδειξη των καλύτερων πληροφοριών

Με τη χρήση φωτός μπορούν να αναδειχθούν οι σημαντικότερες πληροφορίες σε μια πινακίδα. Αυτό που οι υπόλοιπες επιγραφές προσπαθούν να πετύχουν με αμφίβολης αισθητικής μέσα, όπως έντονα χρώματα και μεγάλα γράμματα, οι φωτεινές επιγραφές το πετυχαίνουν με τη δύναμη του φωτός απλά και αποδοτικά. Βλέποντάς τες ο περαστικός γνωρίζει πού είναι και τι κάνει η επιχείρησή σας.

Οικονομική διαφήμιση

Με την εξέλιξη της τεχνολογίας και τις λάμπες LED η κατανάλωση ρεύματος με τις φωτεινές επιγραφές είναι ελάχιστη. Η απόσβεση τόσο του αρχικού κόστους κατασκευής της επιγραφής όσο και της μικρής επιβάρυνσης στο λογαριασμό του ρεύματος θα έρθει λόγω της προσέλκυσης πελατείας που θα επιτευχθεί χάρη στην εξαιρετική διακριτική λειτουργία που επιτελεί η φωτεινή επιγραφή.

Εναλλαγή των πληροφοριών

Οι περισσότερες διαφημιστικές επιγραφές έχουν το εξής πρόβλημα να αντιμετωπίσουν: προσπαθούν να χωρέσουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σε ένα μικρό εμβαδόν και ταυτόχρονα να τραβήξουν την προσοχή του περαστικού σε όλα τα αναγραφόμενα στοιχεία. Με τις φωτεινές επιγραφές αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί, επειδή υπάρχει η δυνατότητα εναλλαγής στο φωτισμό των πληροφοριών. Έτσι, κάθε φορά δίνεται η προσοχή σε ένα συγκεκριμένο στοιχείο και ύστερα φωτίζεται κάποιο άλλο, ώστε τελικά να έχουν προωθηθεί όλες οι βασικές πληροφορίες, όπως το λογότυπο, η επωνυμία και η ιδιότητα της επιχείρησης.

 

Σε κάθε περίπτωση, αν επιλέξετε για την επιχείρησή σας φωτεινή επιγραφή, ελέγξτε τους όρους και τις προϋποθέσεις για την τοποθέτησή της, διότι οι φωτεινές επιγραφές διέπονται από συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο είναι πιο αυστηρό ως προς τις επιτρεπόμενες τοποθεσίες σε σχέση με τις απλές επιγραφές. Τις απαραίτητες πληροφορίες καθώς και την άδεια τις δίνει ο δήμος, στον οποίο βρίσκεται η επιχείρηση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...