ΗΠΑ

Ο τρομακτικός λόγος που οι ΗΠΑ δεν μπορούν να φτιάξουν νέα άρματα μάχης (βίντεο)


Ο αμερικανικός στρατός θα ήθελε πολύ να αναπτύξει νέα άρματα μάχης επόμενης γενιάς για να αντικαταστήσει τα θωρακισμένα οχήματα του, το άρμα μάχης M1A2 Abrams και το όχημα μάχης Bradley, όμως αντιμετωπίζει ένα αρκετά απλό, αλλά συνάμα πολύ σημαντικό πρόβλημα. Δεν έχει τα χρήματα για να το κάνει.

Αντ 'αυτού, ο στρατός προσπαθεί να βελτιώσει διαρκώς τα μεγάλης ηλικίας τεθωρακισμένα οχήματα του προκειμένου να τα διατηρήσει όσο πιο ανταγωνιστικά γίνεται, εναντίον μιας ολοένα εξελισσόμενης απειλής - για παράδειγμα, τα ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα Armata. Ο Στρατός έχει κάποια σχετικά πρότζεκτ που αναπτύσσει για θωρακισμένα οχήματα μάχης επόμενης γενιάς, αλλά δεν υπάρχουν καθόλου σχέδια για την παραγωγή κάποιου από αυτά.

"Θα ήθελα να έχω σήμερα προγράμματα αντικατάστασης για τα Abrams και τα Bradley και να σχεδιάζω να το κάνω αυτό", δήλωσε ο επικεφαλής του προγράμματος χερσαίων συστημάτων μάχης του Γενικού Επιτελείου του Αμερικανικού Στρατού, David Bassett, σε δημοσιογράφους των περασμένο. "Αλλά δεν υπάρχει η δυνατότητα για κάτι τέτοιο με βάση τον προϋπολογισμό μας."

Ο στρατός γνωρίζει τους περιορισμούς και τις αδυναμίες τόσο των Abrams όσο και των Bradley - και γνωρίζει το που υπάρχουν ευκαιρίες για σταδιακό εκσυγχρονισμό τους, δήλωσε ο Bassett. Υπάρχει περιθώριο για βελτιώσεις και ο Bassett επεσήμανε ότι και τα δύο οχήματα δεν έχουν πολλά κοινά με τις αρχικές εκδόσεις που βγήκαν από την γραμμή παραγωγής στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Παρ 'όλα αυτά, ο Bassett αναγνώρισε ότι υπάρχουν όρια για το πόσο μπορούν να αναβαθμιστούν τα γηραιά τεθωρακισμένα οχήματα. Το ερώτημα για τον στρατό είναι ποιες τεχνολογίες μπορούν να ενσωματωθούν στις υπάρχουσες πλατφόρμες και ποιες τεχνολογίες θα απαιτήσουν ένα εντελώς νέο όχημα, δήλωσε ο Bassett.

Πράγματι, μερικές φορές ο στρατός διαπίστωσε ότι η βελτίωση των πολλαπλών τύπων οχημάτων είναι καλύτερη από την ανάπτυξη μιας μόνο αντικατάστασης για έναν τύπο οχήματος. Τέτοια ήταν η περίπτωση της αντικατάστασης του Bradley από το στρατό για το Groundbreaking Vehicle, του οποίου η ακύρωση έδωσε στην δυνατότητα στον Στρατό να χρησιμοποιήσει τα χρήματα από αυτό για να βελτιώσει τα οπλικά συστήματα των Abrams, Bradleys και Paladin, δήλωσε ο Bassett.

"Στο τέλος της ημέρας, ένα όχημα μάχης είναι ένα κουτί μαζί με ένα σύστημα κίνησης, ένα οπλικό σύστημα και τις επικοινωνίες", δήλωσε ο Bassett. "Εάν μπορείτε να πάρετε όλα αυτά τα πράγματα και να τα τοποθετήσετε σε ένα υπάρχον όχημα, τότε ίσως δεν χρειάζεται να φτιάξεις ένα ολοκαίνουργιο όχημα κατασκευασμένο από το μηδέν και όλους τους κινδύνους που σχετίζονται με αυτό ".

Το πρόγραμμα Armored Multipurpose Fighting Vehicle (AMPV) είναι ένα παράδειγμα όπου αναπτύχθηκε ένα "νέο" όχημα χρησιμοποιώντας εξαρτήματα από ένα υπάρχον μηχάνημα. Το AMPV χρησιμοποιεί ένα νέο σασί, αλλά τα περισσότερα κομμάτια του οχήματος προέρχονται από το Bradley, δήλωσε ο Bassett.

Αλλά ακόμη και η σταδιακή ανάπτυξη και βελτίωση θα σημαίνει ότι τόσο το M1A2 SEPv.3 όσο και το Bradley θα παραμείνουν ισχυρά μηχανήματα. Για παράδειγμα, ο Στρατός εργάζεται επί του παρόντος για την ανάπτυξη νέων λειτουργιών, όπως το Modular Active Protection Systems (MAPS), το οποίο θα βοηθήσει στη βελτίωση των αμυντικών συστημάτων των αρμάτων μάχης κατά πυραύλων. Το αν η σταδιακή προσέγγιση του Αμερικανικού Στρατού θα είναι αρκετή για να αντιμετωπίσει τις ρωσικές και κινεζικές μηχανές δεν είναι ακόμα γνωστό.

Δείτε τα M1A2 Abrams και τα Bradley εν ώρα δράσης:
https://www.youtube.com/embed/JKoJo2mPKNs
Πηγή:onalert.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...