Κόσμος

Ουκρανία: Ενεργοποιεί δύο Ταξιαρχίες S-300V1 λόγω ρωσικών Iskander & Caliber

Την αεράμυνα της ενισχύει με κάθε τρόπο η Ουκρανία ενεργοποιώντας ακόμη και τα αντιαεροπορικά αντιβαλλιστικά συστήματα S-300V1 που είχαν κληρονομηθεί από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης.

Συνολικά δύο Σχηματισμοί που είναι εξοπλισμένοι με το σύστημα S-300V1 πρόκειται να ενεργοποιηθούν. Πρόκειται για την 25η Ταξιαρχία Αεράμυνας η οποία βρίσκεται στην πόλη Stryi, στην περιοχή Lviv και την 137η Ταξιαρχία Αεράμυνας η οποία βρίσκεται στην πόλη Uman, στην περιοχή Cherkasy.

Και οι δύο Ταξιαρχίες είχαν διαλυθεί σταδιακά την περίοδο 2002-2012 παρά τις αντιρρήσεις του Στρατού. Η κατάσταση άλλαξε μετά το 2014 οπότε και ξεκίνησαν οι προσπάθειες για την επανεργοποίηση των δύο μονάδων με στόχο την αντιμετώπιση πιθανών απειλών από τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους και βλήματα cruise.

Ουσιαστικά το σύστημα S-300V1 είναι το μόνο στο Ουκρανικό οπλοστάσιο που μπορεί να αναχαιτίσει τους ρωσικούς βαλλιστικούς πυραύλους Iskander και τα βλήματα cruise Caliber.

defence-point.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...