Επιστήμη

Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας μπορεί να συγκεντρώνει ηλεκτρομαγνητική ενέργεια

Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας μπορεί να συγκεντρώνει ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία σε θυλάκους ενέργειας μέσα στο δίκτυο των αιθουσών της και κάτω από τη βάση της, υποστηρίζει μια νέα μελέτη.

Επιστήμονες του ρωσικού Πανεπιστημίου Ίτμο και του γερμανικού Κέντρου Λέιζερ στο Ανόβερο διεξήγαγαν θεωρητική έρευνα για να κατανοήσουν πώς θα αντιδρούσε η πυραμίδα αν κατευθύνονταν ραδιοκύματα πάνω της, με στόχο να αναπαραστήσουν το σχήμα της σε νανοκλίμακα.

Κι όπως υπολόγισαν η πυραμίδα μπορεί να συγκεντρώσει όταν βρίσκεται σε κατάσταση αντήχησης ηλεκτρομαγνητική ενέργεια μέσα στις εσωτερικές αίθουσές της, καθώς και κάτω από τη βάση της, όπυ υπάρχει μια τρίτη ημιτελής αίθουσα.

Οι ερευνητές δημιούργησαν ένα τρισδιάστατο μοντέλο της πυραμίδας και χρησιμοποίησαν αναλυτικές μεθόδους της θεωρητικής φυσικής για να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους. Για να εξηγήσουν τα αποτελέσματα, έκαναν μια πολυπολική ανάλυση - μια μέθοδο που χρησιμοποιείται ευρέως στη Φυσική για να μελετήσει την αλληλεπίδραση μεταξύ ενός σύνθετου αντικειμένου και ενός ηλεκτρομαγνητικού πεδίου.

Οι επιστήμονες ελπίζουν να χρησιμοποιήσουν τα ευρήματά τους, που δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Journal of Applied Physics , σε τεχνολογικές εφαρμογές, όπως η δημιουργία αποτελεσματικών ηλιακών κυττάρων.

Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας είναι η μεγαλύτερη και πλέον περίπλοκη από τις πυραμίδες της περιοχής. Πέρυσι είχε προκαλέσει αίσθηση η ανακάλυψη μιας μυστικής αίθουσας μήκους 30 μέτρων στο εσωτερικό της, ενισχύοντας τον μυστήριο γύρω από το αρχαιότερο από τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...