Εσωτερική Ασφάλεια

Σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια - Κάηκε σπίτι – Έκλεισε η κυκλοφορία από και προς Βόρεια Εύβοια (upd)


upd 18:05 : Κινείται προς Ψαχνά το ένα μέτωπο της φωτιάς στην Εύβοια - Σώθηκε την τελευταία στιγμή το χωριό Κοντοδεσπότι, κάηκε ένα σπίτι - Νωρίτερα εκκενώθηκε και ο Σταυρός - Απειλείται και εκκενώθηκε μοναστήρι της περιοχής

Έκλεισε προληπτικά για λόγους ασφαλείας η κυκλοφορία στο δρόμο από τη Χαλκίδα προς τη Βόρεια Εύβοια, καθώς σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας η φωτιά πλησιάζει προς τον επαρχιακό δρόμο ο οποίος έχει καλυφθεί με πολλούς καπνούς.

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση της Εύβοιας, έχει κλείσει ο δρόμος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από Προκόπι μέχρι Καστέλα ως προς την κάθοδο από Β. Εύβοια προς Χαλκίδα και το αντίστροφο από Καστέλα έως Προκόπι για την άνοδο από Χαλκίδα προς Β. Εύβοια.

Ακόμη όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο από τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ζητήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να διατεθούν 4 υδροφόρες και 3 μπουλντόζες, όπως επίσης και κάποια άλλα χωματουργικά μηχανήματα, ενώ παράλληλα βρίσκονται στο σημείο και ελαφρά χωματουργικά μηχανήματα των δήμων.

Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στο Κοντοδεσπότι του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων στην Εύβοια.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην κατάσβεση επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα.

Από αέρος συνδράμουν στην κατάσβεση τέσσερα αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο και δύο πετζετέλ.

Κοντά στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται ο οικισμός Κοντοδεσπότι, όπου δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης στους κατοίκους.

«Η προληπτική εκκένωση του χωριού Κοντοδεσπότι έχει ολοκληρωθεί. Τώρα περιμένουμε να δούμε τη συμπεριφορά της φωτιάς για να προχωρήσουμε και στην εκκένωση του χωριού Σταύρος» σημειώνει ο δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο.

Ο δήμαρχος χαρακτηρίζει τη φωτιά «πολύ δύσκολη», «παρά το γεγονός ότι στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί αρκετά μέσα από την πλευρά της Πυροσβεστικής», όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και συμπληρώνει:

«Είναι από τις πιο δύσκολες φωτιές που έχω δει, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή οδηγούν τις φλόγες κατευθείαν στα σπίτια».

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Η πυρκαγιά καίει πυκνό πευκοδάσος και κατευθύνεται προς τα χωριά Κοντοδεσπότη και Σταυρός, τα οποία δόθηκε εντολή να εκκενωθούν προληπτικά.

Ο νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής, Βασίλης Ματθαιόπουλος, βρίσκεται στο κέντρο επιχειρήσεων και συντονίζει τις προσπάθειες για κατάσβεση.

Όπως αναφέρει το evianews.com oι καπνοί έχουν καλύψει τα Πολιτικά ενώ φαίνονται με γυμνό μάτι και από τη Χαλκίδα.

https://www.youtube.com/embed/hpUOEH9iZDw
https://www.youtube.com/embed/K4bkUV5OfBQ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...