Αθλητισμός

Βίντι – ΑΕΚ 1-2 - Βήμα πρόκρισης για την "Ένωση"

Κλωναρίδης στο 35' και Μπακασέτας στο 49' τα «χρυσά» γκολ της ΑΕΚ - Μείωσε στο 68' ο Λάζοβιτς για τους Ούγγρους - «Κωμωδία» ο διαιτητής της αναμέτρησης, απέβαλε με απευθείας κόκκινη τον Χούστι στο 22' και τον Μπακασέτα στο 53' για δύο σχεδόν πανομοιότυπες φάσεις, που δεν... σήκωναν ούτε κίτρινη! - Σαφές προβάδισμα για τους «κιτρινόμαυρους» εν όψει της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ

Σπουδαία νίκη μέσα στην Ουγγαρία επί της Βίντι με 2-1 πέτυχε η ΑΕΚ και, πλέον, στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ, έχει την ευκαιρία να ολοκληρώσει το έργο της και να πετύχει μία ιστορική πρόκριση στους... χρυσοφόρους ομίλους του Champions League.

Στο 22ο λεπτό, ο διαιτητής της αναμέτρησης είδε επικίνδυνο παιχνίδι από τους Ούγγρους, καθώς ο Χούστι πάτησε με τις τάπες τον Μπακασέτα, και τον απέβαλε με απευθείας κόκκινη! Στο 35ο λεπτό, η ΑΕΚ αναπτύχθηκε από τα αριστερά, ο Χουλτ γύρισε στον Σιμόες, αυτός στον Μπακασέτα που σούταρε, ο γκολκίπερ της Βίντι έσωσε, αλλά ο Κλωναρίδης πήρε το ριμπάουντ κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1!

Πολύ ωραίο σουτ με το δεξί από τον Μπακασέτα στο 49ο λεπτό, η μπάλα στην αριστερή γωνία του Κόβατσικ και η ΑΕΚ φτάνει στο 0-2!  Ο Έλληνας άσος όμως αποβλήθηκε στο 53' με απευθείας κόκκινη, για φάση σχεδόν πανομοιότυπη με εκξείνη της αποβολής του Χούστι!

Στο 68', ο Λαμπρόπουλος γλίστρησε, ο Λάζοβιτς τον πέρασε και βρέθηκε απέναντι στον Μπάρκα, τον οποίο νίκησε με δυνατό σουτ, μειώνοντας σε 1-2.

Αν και κινδύνεψε στα τελευταία λεπτά, η ελληνική ομάδα άντεξε στην πίεση των γηπεδούχων και πλέον έχει την ευκαιρία για μια ιστορική πρόκριση μέσα στο ΟΑΚΑ!

________________________________________________________________________________________________________

 

Η 11άδα που αποφάσισε να παρατάξει ο Έλληνας τεχνικός στην αναμέτρηση με τους Ούγγρους είναι η εξής: Μπάρκας, Μπακάκης, Χουλτ, Λαμπρόπουλος, Οικονόμου, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας, Μάνταλος, Κλωναρίδης, Λιβάγια. Στον πάγκο θα βρίσκονται οι Τσιντώτας, Λόπες, Γκάλο, Τσόσιτς, Άλεφ, Γιακουμάκης και Πόνσε.

Εκτός αποστολής έμειναν οι Τσιγκρίνσκι, Μπογέ, Αλμπάνης, ενώ δεν υπολογίζονται οι Αϊντάρεβιτς-Μοράν.

aek_vidi_mesa2aek_vidi_mesaaek_vidi_mesa5
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ