Ρωσία

Τρόμος στο NATO - Η Ρωσία πραγματοποίησε νέα δοκιμή του νέου αντιβαλλιστικού πυραύλου “PRS-1M” (βίντεο)


Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζουν τις δοκιμές οι Ρώσοι των νέων αντιβαλλιστικών συστημάτων της χώρας. Οπως αναφέρει το defence-point, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS η ρωσική αεράμυνα δοκίμασε στο πεδίο του Sary-Shagan στο Καζακστάν το νέο πύραυλο “PRS-1M” ο οποίος πρόκειται να αντικαταστήσει τον πύραυλο 53T6 (ΝΑΤΟ: ABM-3 Gazelle) του αντιβαλλιστικού πυραυλικού συστήματος A-135 που προστατεύει την Μόσχα.

Σύμφωνα με τον Υποδιοικητή της Αεράμυνας των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων της Ρωσίας Andrey Prikhodko ο νέος πύραυλος μετά από σειρά δοκιμών επιβεβαιώθηκε ότι πληρεί τις προδιαγραφές που είχαν τεθεί και κατάφερε να εξουδετερώσει τους στόχους.

Σύμφωνα με τον Prikhodko ο πύραυλος “PRS-1M” κατάφερε να περάσει τις δοκιμές αναφορικά με την εμβέλεια του, την ακρίβεια του και τον επιχειρησιακό κύκλο ζωής. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας του Ρωσικού υπουργείου Άμυνας το σύνολο των υποσυστημάτων του πυραύλου “PRS-1M” κατασκευάζονται στην Ρωσία και η σειριακη του παραγωγή θα ξεκινήσει στο άμεσο μέλλον.

https://www.youtube.com/embed/PVpGwrH9hdk?feature=oembed

https://www.youtube.com/embed/Tv7DX2J2Fjs?feature=oembed

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ