Βαλκάνια

Οι Σέρβοι προειδοποιούν: «Oι Αλβανοί θέλουν να καταλάβουν και μέρος της Β. Ελλάδας» - «Eπιδιώκουν τη “Μ. Αλβανία”»

Νέο μήνυμα στέλνουν οι Σέρβοι τόσο στην Ελλάδα, όσο και προς πάσα κατεύθυνση. Ο κίνδυνος της ‘Μεγάλης Αλβανίας’ είναι εν ολίγοις μας λέει το Βελιγράδι.

Πάμε προς ραγδαίες εξελίξεις στα Βαλκάνια. Οι δηλώσεις των Σέρβων δεν έγιναν τυχαία, αυτό είναι το μόνο σίγουρο, διότι πολύ πιθανό, κάτι περιμένουν και θέλουν να προειδοποιήσουν.

Σε πόλλα thinκ tank σε όλο τον κόσμο, ειδικοί αναλυτές προειδοποιούν εδώ και καιρό μάλιστα, ότι η επίτευξη της fast-track συμφωνίας για το όνομα των Σκοπίων μεταξύ Τσίπρα-Ζάεφ έχει ανοίξει την «όρεξη» των ΗΠΑ στα Βαλκάνια, ενώ επιταχύνεται το σχέδιο ολοκλήρωσης της αποκαλούμενης «Μεγάλης Αλβανίας», κάτι που απεργάζονται στην Ουάσιγκτον εδώ και χρόνια.

Οπως είναι δε γνωστό, το ΝΑΤΟ χρησιμοποιεί τον αλβανικό εθνικισμό ως διαπραγματευτικό όπλο σε κυβερνήσεις σε αυτό ειδικά το μέρος της Ευρώπης.

Αυτό το ιστορικό έργο γίνεται συστηματικά τη στιγμή που ο ρωσικός κομμουνισμός έπαψε να αποτελεί «κίνδυνο» στη Βαλκανική Χερσόνησο, επιτρέποντας χώρο για στρατιωτικές επεμβάσεις, οι οποίες τώρα θα υλοποιηθούν αποκλειστικά από το ΝΑΤΟ.

Τι αναφέρουν τα δημοσιεύματα

«Οι Αλβανοί δεν είναι έτοιμοι για συμβιβασμούς, επιδιώκουν τη ‘Μεγάλη Αλβανία’, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, μετά τη συνάντησή του με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ στο Σότσι.

Ο Ντάτσιτς είπε χαρακτηριστικά:

«Το λιγότερο που θέλουν ( οι Αλβανοί) είναι να φθάσουν μέχρι τη Νις, να καταλάβουν το μισό Μαυροβούνιο και τη μισή της επικράτειας της «Μακεδονίας» αλλά και (μέρος) της βόρειας Ελλάδας, δεν συνειδητοποιούν καν ότι η κατάσταση στον κόσμο έχει αλλάξει».

Ευχαρίστησε και πάλι τη Ρωσία, τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών για την αδιάκοπη στήριξη τους προς τη Σερβία, όπως ανέφερε το πρακτορείο Σπούτνικ.

«Χωρίς τη στήριξη της Ρωσίας, δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε την εδαφική μας ακεραιότητα και η Σερβία θα στηρίζει πάντοτε τη Ρωσία. Η Σερβία δεν έχει ενδώσει και ποτέ δεν θα ενταχθεί στις κυρώσεις εναντίον του ρωσικού λαού», δήλωσε ο Ντάτσιτς.

Σημείωσε ότι ο Λαβρόφ ενημερώθηκε για την πορεία του διαλόγου με την Πρίστινα και ότι η αλβανική πλευρά δεν τήρησε καμία από τις συμφωνίες.

«Θέλουμε να κάνουμε συμβιβασμό για να καταλήξουμε σε συμφωνία, αλλά είναι σαφές ότι υπάρχουν διπλά πρότυπα, ειδικά στη Δύση», δήλωσε ο Ντάτσιτς, όπως γράφει το echedoros

Τόνισε ότι η Σερβία θα συνεχίσει να έχει στενούς δεσμούς με τη Ρωσία, καθώς πιστεύει ότι «χωρίς τη στήριξη της Ρωσίας δεν μπορεί να υπάρξει λύση».

Ο Ντάτσιτς, σημείωσε επίσης, ότι έχει υπάρξει αλλαγή σε πολλά μέρη της Δύσης, οι οποίες σήμερα τους επιτρέπουν να μιλάνε για οποιαδήποτε συμβιβαστική λύση, ενώ στο παρελθόν θεωρούσαν ότι το ζήτημα αυτό είχε επιλυθεί.

Τα Βαλκάνια έχουν τεράστια αξία για όποιον θέλει να κυριαρχήσει στη Μεσόγειο ή θέλει να κινηθεί από Βορρά προς Νότο.

Ρώσοι, Σέρβοι, Σκοπιανοί, Αμερικάνοι, Αλβανοί και Γερμανοί ευρίσκονται σε θέση εκκίνησης για μια ακόμη σύγκρουση σε αυτήν την χερσόνησο με μεγάλες συνέπειες για την ίδια την Ευρώπη που είναι ο στόχος.

Το έτος 2018 χαρακτηρίστηκε επανειλημμένα από δυτικούς κύκλους ως η τελευταία περίοδος για τον υποτιθέμενο διάλογο Κοσσυφοπεδίου-Σερβίας, κάτι που σημαίνει ότι μπροστά μας έχουμε πολλές εξελίξεις τους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ