Ελληνοτουρκικά

Η Άγκυρα σχεδιάζει να περικυκλώσει Ελλάδα και Κύπρο: Ο Ερντογάν θέλει την Α. Μεσόγειο «τουρκική λίμνη» - «Ξεσκονίζουν» «αυτοκρατορικούς» χάρτες

Συγκλονιστικές εξελίξεις απορρέουν από την μεγαλομανία της σημερινής τουρκικής πολιτικής που ονειρεύεται δόξες και μεγαλεία μεσαιωνικά , αλλά αμετάκλητα  και οριστικά χαμένα.   

Ο σύγχρονος σουλτάνος της Τουρκίας ονειρεύεται την δόξα του «Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή» , ενώ σχεδιάζει μεθοδικά την επανακατάκτηση  των Βαλκανίων, τα οποία αποσχίστηκαν βίαια το 1912-13 με τους βαλκανικούς πολέμους, κάτι που δεν χώνεψαν πραγματικά οι Τούρκοι ποτέ, παρά την τωρινή οικονομική κρίση και την κόντρα με τις ΗΠΑ για το ίδιο αυτό θέμα.

Ο Τούρκος πρόεδρος, ειδικά μετά την απόπειρα πραξικοπήματος «πέταξε εντελώς τον φιλοδυτικό του μανδύα»,  και απροκάλυπτα  μιλάει για ανασύσταση μιας στυγνής και απάνθρωπης αυτοκρατορίας που αιματοκύλησε την Μεσόγειο και τα Βαλκάνια για εκατοντάδες χρόνια.

Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, με πλήθος άρθρων της έχει αναφερθεί πολλάκις στο θέμα αυτό, το οποίο όπως τονίζουμε δεν έχει ληφθεί σοβαρά υπόψιν των Ελλήνων πολιτικών και αυτό  το βρίσκουμε μπροστά μας κάθε ημέρα, με δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων που κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος με τον ηγέτη τους, παίρνοντας  ένα δρόμο χωρίς επιστροφή.

Όπως αποκαλύπτει και η χθεσινή κυπριακή εφημερίδα «Σημερινή» της Κυριακής μέσα από στοιχεία και χάρτες, η Τουρκία παρόλα τα τόσα σοβαρά ζητήματα συνεχίζει να εφαρμόζει συγκεκριμένο σχέδιο (τουλάχιστον έτσι σερβίρεται) και  συμπεριφέρεται με «οθωμανική αλαζονεία», επικεντρώνοντας τις προσπάθειες της στην  ανασύσταση της οθωμανικής ηγεμονίας και μόνο.

Οι τουρκικοί «αυτοκρατορικοί» χάρτες οριοθετούν την περιοχή από το Ιόνιο, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο μέχρι την Κύπρο, το Σουέζ και τη Σομαλία ως σφαίρα επιρροής και επικυριαρχίας, με τη χώρα μας να διαδραματίζει τον κομβικότερο ρόλο στην υλοποίηση των τουρκικών στρατηγικών αναθεωρητικών σχεδιασμών.

Ενώ ο Κύπριος πρόεδρος και ο απεσταλμένος του ΟΗΕ προετοιμάζουν έναν νέο γύρο συνομιλιών στο Κυπριακό, η Άγκυρα, παρά την οικονομική δυσπραγία φέρεται υλοποιεί απροκάλυπτα την αυτοκρατορική της πολιτική….σαν να μην συμβαίνει τίποτα, ενώ το χρέος έχει εκτοξευθεί .

Σειρά μετακινήσεων  στρατιωτικών μονάδων και οθωμανικών χαρτών αποκαλύπτουν τον τουρκικό σχεδιασμό από το Ιόνιο έως τα Βαλκάνια, το Αιγαίο, τη Μέση Ανατολή και την Κύπρο και, από εκεί, έως την τουρκική στρατιωτική   βάση στη Σομαλία και στο Κατάρ, το οποίο θα επενδύσει  15 δις δολάρια στην τουρκική οικονομία .

Ο Τούρκος ηγέτης εφόσον βλέπει (προς το παρόν) ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν την ίδια πολιτική απέναντί του, ο ίδιος προσκολλάται στο Κρεμλίνο με σκοπό την βοήθεια στον αμυντικό τομέα, για να υλοποιήσει  τα όνειρα του,  ενώ την ίδια στιγμή ο γερμανικός τύπος αναφέρει ότι  απαιτούνται 170 .δις δολάρια για την διάσωση της χώρας .

Όλα αυτά όμως αποτελούν «χίμαιρες»,  διότι η Τουρκία οδεύει προς την απόλυτη καταστροφή εκ των έσω πρώτα εδώ και πολλά χρόνια, ενώ η όλη διαδικασία με την αρωγή της Dύσης τείνει στο τέλος  της, κάτι που θα προκαλέσει τεράστιες γεωπολιτικές αλλαγές στην γειτονιά μας, και θα συμπαρασύρει ενδεχομένως και την χώρα μας στην δίνη των γεγονότων.

Πληροφορίες από Ρώσο γεωπολιτικό αναλυτή με το ψευδώνυμο ALEXEI ROMANOV, αναφέρουν ότι το επόμενο διάστημα, το ελληνικό Αρχιπέλαγος πιθανόν να αποτελέσει  το κύριο πεδίο σύγκρουσης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας …

  1. Ένας Ελληνοτουρκικός πόλεμος πλήρους κλίμακας αναμένεται εντός των επόμενων ενός ή δύο ετών  και φέρεται να  είναι κατά τον ίδιο  πολύ πιθανός.
  2. Ως αποτέλεσμα αυτού του πολέμου το ελληνικό πολιτικο-οικονομικό σύστημα φέρεται ότι θα  καταρρεύσει με την σημερινή του μορφή  .

Ο ίδιος ανέφερε επίσης  ότι στην κεντρική Τουρκία υφίσταται μια μεγάλη οικονομική δυσαρμονία  στους ίδιους τους  Τούρκους πολίτες με  σημαντικές διαφορές σε σχέση με το παρελθόν.

Καταρχάς, υπάρχει  μεγαλύτερο οικονομικό χάσμα σε σχέση με το κεμαλικό παρελθόν .

Έχουμε αυτούς  που οδηγούν ακριβά  αυτοκίνητα και αυτούς  που οδηγούν  πεπαλαιωμένα αυτοκίνητα από τις δεκαετίες  70 / 80.

Υπάρχει μια μεγάλη κοινωνική ομάδα (AKP) που διαβιεί πλουσιοπάροχα  με τα χρήματα των Τούρκων φορολογουμένων, και μια  άλλη τεράστια ομάδα που κυριολεκτικά λιμοκτονεί έχοντας πρόβλημα επιβίωσης .

Η  "πλούσια" τάξη που δημιούργησε το AKP και η οποία  δεν υπήρχε στο παρελθόν, …. προσποιείται… ότι είναι φανατικά θρησκευόμενη , αλλά στην ουσία « αρμέγει»  το κράτος με κάθε τρόπο ( κάτι μας θυμίζει αυτό στην Ελλάδα).

Σε σύγκριση με τα τουρκικά παράλια (δυτική Τουρκία) στα κεντρικά της χώρας δεν υπάρχει παραγωγική τάξη που πληρώνει φόρους  στην οικονομία της χώρας …αλλά εκατομμύρια άνθρωποι που φυτοζωούν κάνοντας δουλείες του ποδαριού εδώ και εκεί.

Ο  Ερντογάν, όλα αυτά τα χρόνια της διακυβέρνησης του στην ουσία αυτό που έκανε ήταν να υφαρπάζει τα  χρήματα από την παραγωγική τάξη  και να δίνει  στην μη παραγωγική κατηγορία των παρασίτων ή  υποστηρικτών  του κόμματος του .

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κερδίζει στις εκλογές τόσα χρόνια, τονίζει ο Ρώσος ειδικός.

Στην χώρα υπάρχουν τεράστια ποσοστά φτώχειας, αλλά ο Ερντογάν δημιούργησε ένα σύστημα όπου το ήμισυ του πληθυσμού υποφέρει ενώ  το υπόλοιπο  ευημερεί κανονικά .

Μέχρι να καταρρεύσει η οικονομία της Τουρκίας και να καεί και αυτό το χαρτί του AKP αυτό δεν πρόκειται να σταματήσει.

Ακόμα κι αν ο Ερντογάν δημιουργούσε  ομοσπονδία, αποδέχονταν την ύπαρξη του Κουρδιστάν ή ο,τιδήποτε (έχει τη δύναμη να το κάνει τώρα), αυτή η διαδικασία διάλυσης της χώρας του δεν θα …σταματούσε .

Αυτό θυμίζει τις τελευταίες ημέρες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Υπάρχει μια πλούσια θρησκευτική  ελίτ που εμπιστεύεται τον  σουλτάνο να παραμείνει στην εξουσία παρόλο που τμήματα της Τουρκίας…θα χαθούν ή θα κατακτηθούν», καταλήγει ο Ρώσος ειδικός,  και σε αυτό θα συμφωνήσουμε και εμείς για αυτό που λαμβάνει χώρα στην Τουρκία και το οποίο λανσάρεται ως "υπερήφανη στάση" διεθνώς  από τον τουρκικό  τύπο μαζί με τις άναρθρες κραυγές οθωμανικού εθνικισμού κατά της Ελλάδος και λοιπών άλλων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης