Κύπρος

Ο Ερντογάν εκβιάζει τις ΗΠΑ με νέα εισβολή στην Κύπρο - Πληροφορίες για μετακίνηση οπλισμού στα Κατεχόμενα

Ξεκάθαρη απειλή κατά του Ν. Τραμπ και της αμερικανικής ηγεσίας εξαπέλυσε ο Ρ.Τ. Ερντογάν σε άρθρο του στους ΝΥΤ. Στο επίμαχο άρθρο αναφέρθηκε στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο ''παρά τις αντιρρήσεις των ΗΠΑ'', αφήνοντας να εννοηθεί πως κάτι αντίστοιχο μπορεί εύκολα να επαναληφθεί.

Είναι θέμα χρόνου να ξεσπάσει νέα κρίση στην Μεσόγειο καθώς ο Τούρκος ηγέτης βρίσκεται εκτός ελέγχου και στο παρασκήνιο υπάρχουν τα συγκλίνοντα συμφέροντα των υπερδυνάμεων...

Στο άρθρο του στους New York Times, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει προκλητικά ότι «Τη δεκαετία του ’70, η τουρκική κυβέρνηση μπήκε στην Κύπρο για να αποτρέψει τη σφαγή των Τούρκων από τους Ελληνοκύπριους», υπερασπιζόμενος πλήρως την πολιτική του Αττίλα.

«Η Τουρκία έχει αποδείξει αρκετές φορές ότι μπορεί μόνη της να φροντίζει τις υποθέσεις της εάν οι ΗΠΑ αρνούνται να ακούσουν», επισημαίνει ο Τούρκος Πρόεδρος.

Φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα της τουρκικής «αποφασιστικότητας» την εισβολή στην Κύπρο, ο «Σουλτάνος» υποστήριξε ότι η χώρα του έσωσε του Τούρκους από τη σφαγή που – σύμφωνα με τον ίδιο-τους επιφύλασσαν οι Ελληνοκύπριοι, εισβάλλοντας στο νησί, παρά τις αντιρρήσεις της Ουάσιγκτον.

Στο σημερινό άρθρο του στους New York Times, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Ερντογάν υποστηρίζει -μεταξύ άλλων- ότι οι μονομερείς ενέργειες των ΗΠΑ κατά της Τουρκίας θα υπονομεύσουν τα αμερικανικά οφέλη και θα αναγκάσουν την Τουρκία να στραφεί προς αναζήτηση άλλων φίλων και συμμάχων.

«Εάν οι ΗΠΑ δεν αρχίσουν να σέβονται την εθνική κυριαρχία της Τουρκίας και δεν κατανοήσουν τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η χώρα μας, τότε η συμμαχία μας θα κινδυνεύσει», υπογραμμίζει ο Τούρκος Πρόεδρος.

Στη συνέχεια του άρθρου, ο κ. Ερντογάν αναφέρεται στους λόγους για τους οποίους ο τουρκικός λαός νιώθει απογοητευμένος από την αμερικανική πολιτική (υπόθεση Γκιουλέν, υπόθεση πραξικόπημα εις βάρος του, σχέση ΗΠΑ με το παρακλάδι του PKK στη Συρία, υπόθεση Μπράνσον).

Ο Ερντογάν καλεί μάλιστα την Ουάσινγκτον «Πριν να είναι αργά, να εγκαταλείψει την λανθασμένη αντίληψη ότι η σχέση μας μπορεί να είναι μη συμμετρική και να καταλάβει ότι η Τουρκία διαθέτει εναλλακτικές. Η αποτυχία να αλλάξει αυτή τη μονομερή προσέγγιση και την ασέβεια θα μας αναγκάσει να αναζητήσουμε νέους φίλους και συμμάχους» καταλήγει στο άρθρο του ο Τούρκος Πρόεδρος.

Μετέφεραν αυτοκινούμενα πυροβόλα Firtina στα Κατεχόμενα

Κλιμακώνουν επικίνδυνα οι Τούρκοι την γενικότερη κατάσταση στην Κύπρο αποστέλλοντας ενισχύσεις στην πλευρά των κατεχομένων εδαφών

Οι τουρκικές κατοχικές δυνάμεις ενισχύονται με νέα αυτοκινούμενα συστήματα πυροβολικού Firtina των 155mm  στο Κιόνελι, στον Άγιο Βασίλειο, στην Κυθρέα και την Άσσια., ενώ όπως όλα δείχνουν στην περιοχή υλοποιείται σχέδιο αναβάθμισης της τουρκικής στρατιωτικής παρουσίας ενόψει πιθανών νέων προκλήσεων, αναφέρει ο κυπριακός τύπος.

Οι τουρκοκυπριακές  δυνάμεις οι οποίες  αυτοαποκαλούνται  «Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı», αφορούν ελαφρές  στρατιωτικές δυνάμεις πεζικού και  δυνάμεις ασφαλείας του κατεχόμενου από την Τουρκία βόρειου κομματιού της Κύπρου, που είναι διεθνώς αναγνωρισμένο μόνο από την Τουρκία.

Πρόκειται για  άνδρες που υπηρετούν θητεία που φτάνει του 15 μήνες και προέρχονται από τον τουρκοκυπριακό πληθυσμό που καλούνται για αυτό τον σκοπό στην ηλικία μεταξύ 18 και 40 ετών.

Τα κατοχικά στρατεύματα στην Κύπρο αριθμούν περίπου συνολικά  35.000 άνδρες που  υπηρετούν σε μονάδες του στρατού ξηράς, της αεροπορίας και του πολεμικού ναυτικού των κατεχομένων

Από αυτούς οι 17.000 στρατιώτες προέρχονται από την Τουρκία.

Στην Αμμόχωστο δημιουργούνται ήδη  μόνιμες εγκαταστάσεις του τουρκικού πολεμικού ναυτικού για την υλοποίηση των στρατηγικών επιδιώξεών της στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ ολόκληρη η κατεχόμενη Κύπρος μετατρέπεται σε μια τεράστια στρατιωτική βάση…για τον έλεγχο της περιοχής.

Σύμφωνα με αποκλειστικά ντοκουμέντα, στοιχεία και φωτογραφίες που παρουσιάζει σήμερα η έντυπη μορφή της εφημερίδας «Σημερινή», η Άγκυρα μετατρέπει την Αμμόχωστο, και συγκεκριμένα το λιμάνι της, σε ναυτικό ορμητήριο και παράρτημα της Βάσης της Μερσίνας, στο πλαίσιο των στρατηγικών σχεδιασμών της να ελέγξει το παιχνίδι της ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ προχωρεί σε αναβαθμίσεις στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, ώστε να καταστεί δυνατή η χρησιμοποίησή του από πολεμικά αεροσκάφη για σκοπούς στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Οι εγκαταστάσεις της ναυτικής βάσης θα φιλοξενούν φρεγάτες, τορπιλακάτους, κορβέτες και υποβρύχια, τα οποία «σουλατσάρουν» συνεχώς όπως ΄ταν ένα τουρκικό υποβρύχιο εντοπίστηκε πρόσφατα να μετακινείται  από την Αμμόχωστο προς την Κερύνεια.

Ναυτική βάση στην Αμμόχωστο

Η Άγκυρα  έχει ήδη δημιουργήσει στην Αμμόχωστο ναυτική βάση ενώ ενισχύει και το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου μεταφέροντας ελικόπτερα και UAV, για τα σχέδια της τόσο κατά της κυπριακής δημοκρατίας όσο και για τις κινήσεις στην Α.Μεσόγειο.

Ο Ερντογάν έδωσε εντολή για σχέδιο ελέγχου της νότιας πλευράς του νησιού.

Η Τουρκία  δεν θέλει μόνο κυριαρχία στον βορρά, αυτήν την έχει,  αλλά  θέλει στρατιωτική κυριαρχία και στον νότο και ειδικά στην κυπριακή ΑΟΖ λόγω των κοιτασμάτων. Αυτό όμως είναι το «σκαλοπάτι» διότι απώτερο σχέδιο είναι η ολική υφαρπαγή της Κύπρου στην τουρκική επικράτεια με «όπλο» τον τουρκικό πληθυσμό που αυξάνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.

 Η βάση , ως νέος «πύργος Ρουμελί Χισάρ» έχει αποστολή να ελέγχει πλήρως από την Αμμόχωστο με πολεμικά πλοία, (φρεγάτες, τορπιλακάτους, κορβέτες και υποβρύχια), μια τεράστια περιοχή στο νότο..μέχρι τις ισραηλινές και συριακές ακτές.

Από τον Αμμόχωστο η Τουρκία ελέγχει :

Τα  κοιτάσματα φυσικού αερίου εντός της κυπριακής ΑΟΖ, αλλά  και αυτά της Συρίας, Λιβάνου, ενώ τουρκικά πολεμικά θα βρεθούν κοντά στο Ισραήλ δείχνοντας τις προθέσεις της νέας τουρκικής  ισλαμιστικής ελίτ της  κατά της Ιερουσαλήμ .

Η ουσία είναι σύμφωνα με όλα αυτά δεδομένα ότι η Τουρκία προχωρά ακάθεκτη στα σχέδια της για την υλοποίηση των επιδιώξεων της …που είναι η κατοχή ολόκληρου του νησιού και του ελέγχου της ΑΟΖ της περιοχής, είτε με στρατιωτικά μέσα είτε μέσω μιας τεράστιας πληθυσμιακής αύξησης. 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...