Εκκλησία

Απίστευτη δήλωση του σχισματικού Φιλάρετου: Ο Θεός επέτρεψε τον πόλεμο στην Ντονμπάς για να επικρατήσει το "Πατριαρχείο Κιέβου"

Σε μια απίστευτη δήλωση προχώρησε ο σχισματικός Πατριάρχης στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τον αυτοανακηρυγμένο «πατριάρχη» του αποκαλούμενου «Πατριαρχείου Κιέβου»,Φιλάρετο Ντενισένκο, ο Θεός επέτρεψε να ξεσπάσει η σημερινή στρατιωτική σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία, ώστε να μπορεί να αναπτυχθεί η σχισματική του οργάνωση.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του , δήλωσε ότι βλέπει ως αποστολή του να επεκτείνει τη δομή του «Πατριαρχείου Κιέβου» εις βάρος της κανονικής ουκρανικής εκκλησίας υπό το Πατριαρχείο Μόσχας, εξηγώντας ότι βλέπει παρέμβαση του Θεού στην αποστολή αυτή  επιτρέποντας τον πόλεμο στη Donbass: «Οι άνθρωποι βλέπουν ποιος υπερασπίζεται το ουκρανικό κράτος και την ουκρανική γη, το Πατριαρχείο του Κιέβου ή το Πατριαρχείο της Μόσχας; Το Πατριαρχείο του Κιέβου υπερασπίζεται, επειδή το Πατριαρχείο της Μόσχας υπερασπίζεται τον επιτιθέμενο. "

Υπενθυμίζεται πως ο Ντενισένκο έκανε μια πιο σκληρή δήλωση τον Νοέμβριο του 2016, όταν δήλωσε ότι ο πόλεμος στο Ντόνμπας ήταν η τιμωρία του Θεού για τον λαό για το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία.

"Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ότι ο πληθυσμός της Donbass είναι αθώος σε αυτά τα βάσανα. Είναι ένοχος! Και πρέπει να αποβάλει την ενοχή του από μαρτύριο και αίμα', υποστήριξε ο Denisenko.

"Ψηφίσατε για ομοσπονδία στο δημοψήφισμα; Ναι το κάνατε. Έχετε αμαρτήσει; Έχετε! Έτσι, εδώ είναι η συνέπεια της αμαρτίας σας. Εάν δεν είχατε αμαρτήσει, αν δεν είχατε ψηφίσει, τότε δεν θα είχατε υποφέρει τόσο πολύ ", επέμεινε ο Φιλάρετος, ως περισσότερο πολιτικός παρά πνευματικός ηγέτης.

"Δεν αναγκάζουμε κανέναν να ενταχθεί στο Πατριαρχείο του Κιέβου. Δεν θέλουμε να υποκινήσουμε τη θρησκευτική εχθρότητα, ώστε να μην δώσουμε στη Μόσχα λόγο να παρέμβει στις θρησκευτικές μας υποθέσεις", δήλωσε πάντως ο Φιλάρετος στην πρόσφατη συνέντευξή του.

Ενώ ισχυρίζεται ότι δεν θέλει να υποκινήσει εχθρότητα, επανέλαβε επίσης την πεποίθησή του ότι η κανονική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να έχει οποιαδήποτε περιουσία στην Ουκρανία. "Η εκκλησιαστική ιδιοκτησία στην Ουκρανία είναι ιδιοκτησία της ουκρανικής εκκλησίας", δήλωσε, εννοώντας το σχισματικό "Πατριαρχείο Κίεβου".

Λαμβάνοντας το σύνθημά του, ουκρανικοί ριζοσπάστες έχουν επιχειρήσει αρκετές φορές να αδράξουν τις ουκρανικές ιερές τοποθεσίες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ