Εσωτερική Ασφάλεια

ΣΟΚ: Πληροφορίες για εντοπισμό πολλών νεκρών - «Σιγήν ιχθύος» από την Πυροσβεστική - Ταυτοποιήθηκαν τρεις σοροί ακόμα


Νέες σοροί φαίνεται πως εντοπίστηκαν στην περιοχή του Σχοινιά, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες έως αυτήν την ώρα, πληροφορίες. 

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό, οι άνδρες της Πυροσβεστικής σαρώνουν τις πληγείσες περιοχές μετά τη νεροποντή που έπληξε το Μάτι και τις περιοχές που έγιναν στάχτη.

Ταυτοποιήθηκε η σορός 13χρονου

Τραγικός ήταν ο επίλογος και στην υπόθεση του 13χρονου Δημήτρη Αλεξόπουλου. Δυστυχώς το απευκταίο σενάριο επιβεβαιώθηκε και λίγες μόλις ώρες μετά τη ταυτοποίηση των δίδυμων κοριτσιών, το μεσημέρι του Σαββάτου ταυτοποιήθηκε και η σορός του 13χρονου.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε εκδώσει Missing Alert για τον ανήλικο ο οποίος αγνοούνταν από τις 23 Ιουλίου μετά την πυρκαγιά στο Μάτι. Ωστόσο σήμερα η μητέρα του ενημέρωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού» ότι ο γιος της ταυτοποιήθηκε ως νεκρός ανάμεσα στα δεκάδες θύματα.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγα λεπτά το Χαμόγελο του Παιδιού αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ TOY ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ 13 ΕΤΩΝ

Στις 28/7/2018, στις 15:00 ενημερωθήκαμε από την μητέρα του Δημήτρη Αλεξόπουλου ότι ο γιος της ο οποίος αγνοούνταν από το Μάτι Αττικής, ταυτοποιήθηκε ως νεκρός ανάμεσα στα δεκάδες θύματα της φονικής πυρκαγιάς.

Εξ’ αρχής τα δεδομένα μαρτυρούσαν ότι πρόκειται για ιδιαίτερα ανησυχητική εξαφάνιση καθώς δεν υπήρχαν σαφή στοιχεία που να συνηγορούν στο αντίθετο.

Οι έρευνες του Πυροσβεστικού Σώματος κατέληξαν στην τραγική είδηση και δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας.

 «To Χαμόγελο του Παιδιού» εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια των κοριτσιών και θα βρίσκεται κοντά τους σε οτιδήποτε άλλο χρειαστούν».

https://www.facebook.com/hamogelo.org/posts/1963197620399621&width=500

Ταυτοποιήθηκαν και οι σοροί δύο άτυχων γυναικών που έχασαν τη ζωή τους από τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική την προηγούμενη Δευτέρα. Πρόκειται για την Πόπη Σιαπκαρά και την Ελένη Σαρίεβα.

Οι χειρότεροι φόβοι επιβεβαιώθηκαν, η 35χρονη Κορίνθια Πόπη Σιαπκαρά, μητέρα ενός 3χρονου παιδιού, που οι δικοί της αναζητούσαν με αγωνία μετά τη φονική φωτιά στο Μάτι Αττικής, δεν είναι στη ζωή. «Χάθηκε» μέσα στις φλόγες.

Οι Αρχές, λίγο μετά τις 9:30 το πρωί του Σαββάτου, ειδοποίησαν τους οικείους της που αγωνιούσαν για την τύχη της, ότι ταυτοποίησαν τη σορό της.

Ο πατέρας της τις τελευταίες ημέρες απηύθυνε έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για την εξαφάνιση της κόρης του, καθώς όπως υποστήριζε, όσο δεν είχε γίνει η ταυτοποίηση μέσω DNA, η κόρη του ήταν αγνοούμενη. Ωστόσο, το μεσημέρι του Σαββάτου, αποκαλύφθηκε η τραγική αλήθεια. Η άτυχη 35άχρονη, υπάλληλος του Καζίνο Λουτρακίου, είναι ανάμεσα στα 88 θύματα της φονικής φωτιάς.

«Ήταν έτοιμοι να μπουν στο αυτοκίνητο να φύγουν και καλύτερα που δεν μπήκαν γιατί θα καιγόντουσαν και οι τρεις πιο κάτω…. Δεν ξέρω γιατί έμεινε πίσω η Πόπη. Ούτε και ο ίδιος ο άνδρας της δεν ξέρει και τον «τρώει». τον βασανίζει αυτό, γιατί έμεινε πίσω. Δοξάζω τον Θεό που σώθηκαν τουλάχιστον οι δύο», δήλωσε πρόσφατα ο πατέρας της Πόπης, καταθέτοντας το μεγαλείο ψυχής του.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό, πότε θα γίνει η κηδεία.

Ταυτοποιήθηκε και η σορός της 50χρονης Ελένης Σαρίεβα, το όνομα της οποίας είχε προστεθεί στη μακρά λίστα των αγνοουμένων από τη φονική πυρκαγία που έπληξε την Ανατολική Αττική και σάρωσε στο πέρασμα της τα πάντα στην περιοχή Μάτι.

Η σορός της άτυχης γυναίκας που είχε πάει για μπάνιο την 23η Ιουλίου στην περιοχή μαζί με μία φίλη της ταυτοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου από την ιατροδικαστική υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η Ελένη Σαρίεβα διέμενε σε εξοχικό σπίτι φίλης της στο Κόκκινο Λιμανάκι. Όταν ξέσπασε η φωτιά οι δυο γυναίκες μπήκαν στα αυτοκίνητά τους ώστε να γλιτώσουν από τις φλόγες.

Το αυτοκίνητο της 50χρονης εντοπίστηκε τις επόμενες ημέρες, περίπου 20 μέτρα από το σπίτι όπου φιλοξενούνταν χωρίς να έχει υποστεί φθορές από τη φωτιά, γεγονός που γέμισε ελπίδες τους οικείους της.

Ο τραγικός επίλογος όμως γράφτηκε σήμερα με την ταυτοποίηση της σορού της.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...